Forsikringskæmpe: Stater må hjælpe med cyberforsikringer

Risikoen fra cyberangreb er så massiv, at regeringer må være bagstopper for forsikringsbranchen, lyder det fra Swiss Re.
Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Af Thomas Bo Christensen, FinansWatch

Truslen fra store cyberangreb – som man f.eks. så det i sommer mod danske A.P. Møller-Mærsk – er større end nogensinde. Det mærker man også i forsikringsbranchen, hvor cyberforsikringer bliver stadig mere almindelige.

Men spørger man chefen for det store schweiziske genforsikringsselskab Swiss Re, kan branchen ikke klare opgaven selv. Stater må hjælpe sektoren i tilfælde af massive cyberangreb og agere finansiel "bagstopper", som hvis der var tale om et terrorangreb, siger Christian Mumenthaler i et interview med Financial Times.

"Man har brug for det samme her, ellers kan det offentlige marked ikke udvikle sig fuldt ud," siger han til avisen, men tilføjer, at "for øjeblikket er appetitten hos regeringer for at tage en dialog om dette nul."

Visse steder sker der dog noget, bemærker Financial Times. I sidste måned meddelte Poll Re, som er et statsligt støttet forsikringsselskab med fokus på terror i Storbritannien, at det ville tilføje materiel skade og driftsforstyrelser forårsaget af cyberangreb til selskabets forsikringdækning.

Denne artikel er leveret af FinansWatch - et søstermedie til ITWatch.

Sådan fungerer en cyberforsikring: Ingen dækning hvis du sløser for meget

Cyberforsikringer skaber vækst hos Tryg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også