ITWatch

Rapport: Cyberangreb er den største trussel mod Danmark

Forsvarets Efterretningstjeneste mener, at cyberangreb er blevet en større trussel end Rusland og terrorisme.

Chefen for Forsvarets efterretningstjeneste, Lars Findsen. | Foto: /ritzau/Jens Dresling

Det er ikke tilfældigt, når kapitlet om cyberangreb står forrest i Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) årlige trusselvurdering.

For ifølge FE-chef Lars Johan Findsen har it-angreb på danske myndigheder og virksomheder overtaget rollen som den største fare for landets sikkerhed.

Det er også blevet understreget i årets løb, hvor blandt andet det såkaldte Wannacry-angreb lagde tusindvis computere ned på stribe verden over med krav om løsepenge, hvis de spærrede data skulle gøres tilgængelige igen.

På samme måde blev A.P. Møller-Mærsk også ramt af et større angreb i juni, der lagde store del af koncernens it-systemer ned.

Ligesom tidligere år fylder Rusland også en del i beretningen. Vores nabo mod øst vækker fortsat bekymring ifølge efterretningschefen.

"Rusland fortsætter sin militære oprustning i den vestlige del. Det er dog usandsynligt, at Rusland vil risikere en direkte konfrontation mod Nato," siger Lars Johan Findsen.

Han nævner også terrorisme som en trussel, man fortsat er nødt til at tage alvorligt.

Selv om Islamisk Stat er presset kraftigt i defensiven i Irak og Syrien, så gør det ikke truslen om terrorangreb mindre, snarere tværtimod, lyder vurderingen.

/ritzau

USA varsler modsvar til Nordkorea efter globalt cyberangreb 

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod angreb fra Rusland og Kina 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs