ITWatch

Eugene Kaspersky afviser spion-anklager

Grundlæggeren af sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab afviser alle anklager om samarbejde med de russiske myndigheder.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Eugene Kaspersky fejer alle beskyldninger om spionage af banen.

På en konference i London afviste grundlæggeren af sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, at selskabet har for tætte bånd til Kreml, skriver Computerworld med henvisning til mediet ZDnet.com.

"Vi har aldrig hjulpet med at udføre spionage, uanset om det skulle være russerne eller fra et andet land. Vores software er designet til at stoppe angreb og opdage ondsindet kode og ikke til at spionere på vores kunder," sagde han ifølge medierne.

Den amerikanske regering har bandlyst al software fra Kaspersky af frygt for, at det bruges til cyberspionage af den russiske regering.

Ifølge Eugene Kaspersky har det kostet mellem fem og otte pct. af selskabets årlige omsætning i Nordamerika, men vækst i andre dele af verden udligner tabet, skriver Computerworld.

Endnu et land advarer mod Kasperskys sikkerhedsløsninger

Kaspersky frikender sig selv i undersøgelse 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs