ITWatch

Uber skjulte hackerangreb

Hackere stjal data fra Uber og fik penge af selskabet for at slette de stjålne emails og telefonnumre. Samtidig lagde ledelsen låg på sagen, skriver flere medier.

/ritzau/AP/Eric Gay
Foto: /ritzau/AP/Eric Gay

Uber har i mere end et år holdt skjult, at hackere er lykkedes med at få adgang til personlige oplysninger om 57 mio. brugere hos kørselstjenesten.

Det skriver flere medier, bl.a. Bloomberg og digi.no.

Angrebet fandt sted i oktober sidste år, og Uber betalte hackerne 100.000 dollar for at slette den stjålne data som ifølge Bloomberg blandt andet indeholdt navne, email-adresser og telefonnumre.

Først i går fortalte Ubers nye topchef Data Khosrowshahi om hændelsen, som fandt sted inden han blev ansat.

Ifølge Data Khosrowshahi havde Uber en forpligtelse til at fortælle de amerikanske myndigheder og de berørte personer om hackerangrebet. Men i stedet lagde ledelsen altså låg på sagen.

"Intet af dette skulle være sket, og jeg vil ikke undskylde for det," lød det ifølge Bloomberg fra Dara Khosrowshahi, der blev ansat i Uber i september.

Dataen blev angiveligt stjålet fra en cloudservice hos Amazon, som Uber benytter.

"Ubers tidligere ledelses- og sikkerhedsteam har svigtet. En cloudservice skal behandles som en del af virksomhedens system. Ansvaret for et sikkerhedsbrud kan ikke outsources," siger Rik Ferguson fra cybersikkerhedsfirmaet Trend Micro i en pressemeddelelse.

Som konsekvens af sagen er sikkerhedschefen og en af hans underordnede blevet fyret, skriver Bloomberg.

Kaos på bestyrelsesgangen: Ubers vragede topchef forsøger comeback

Google vil have prøvet "retten til at blive glemt" ved EU-Domstolen

Forsiden lige nu

Ny Visma-direktør i Danmark skal tegne de store linjer

34-årige Mads Rebsdorf overtager tøjlerne i Vismas danske SMB-division og dermed E-conomic- og Software-forretningerne. Opgaven er ikke at gøre selskaberne til én forretning, men at styrke dem som ét hele på tværs af produkter og teknologier.

Agillic overtegnet i børsintroduktion

Det danske it-selskab Agillic, som tilbyder digitale salgskampagner til virksomheder, blev overtegnet ved selskabets børsintroduktion på minibørsen Nasdaq First North.

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger

IT-Universitetet oplever stor interesse i forhold til ansøgninger fra håbefulde studerende. Hvis antallet af kvote 2-ansøgere tages som udtryk for den samlede interesse, vil universitetet igen i år sætte ansøgerrekord.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger