ITWatch

Forsikringsselskab: Betal ikke løsepenge til it-kriminelle

Virksomheder, der udsættes for angreb fra it-kriminelle, bør ikke betale eventuelle krav om løsepenge, lyder det fra erhvervsdirektøren i forsikringsselskabet Codan.

Colourbox
Foto: Colourbox

Et stigende antal virksomheder oplever at blive udsat for et angreb fra it-kriminelle, hvor især de såkaldte "ransomware-angreb" volder selskaberne problemer. Godt hver tredje virksomhed med over ti ansatte, at de har oplevet at blive udsat for it-kriminalitet.

Det skriver Nicklas Larsen, erhversdirektør i Codan, i et debatindlæg i Børsen.

Fra forsikringsselskabets side lyder opfordringen, at virksomheder så vidt muligt skal undgå at betale hackernes krav om løsepenge, hvis det lykkes at snige et stykke ransomware forbi selskabernes it-forsvar. I sidste ende er det blot med til at understøtte hackernes forretningsmodel.

"Vores råd til virksomheder vil altid være ikke at betale. Det er den eneste måde, hvorpå vi i fællesskab kan få sat en stopper for denne type kriminalitet. Men det er også sund fornuft, for en betaling er ingen garanti for at få sine data igen. Ofte skruer de kriminelle blot op for deres krav," lyder det i debatindlægget.

Mægler: Cyberforsikringer bliver hyldevarer

Maersk: Markedet for cyberforsikringer er umodent

Forsiden lige nu

Ny Visma-direktør i Danmark skal tegne de store linjer

34-årige Mads Rebsdorf overtager tøjlerne i Vismas danske SMB-division og dermed E-conomic- og Software-forretningerne. Opgaven er ikke at gøre selskaberne til én forretning, men at styrke dem som ét hele på tværs af produkter og teknologier.

Agillic overtegnet i børsintroduktion

Det danske it-selskab Agillic, som tilbyder digitale salgskampagner til virksomheder, blev overtegnet ved selskabets børsintroduktion på minibørsen Nasdaq First North.

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger

IT-Universitetet oplever stor interesse i forhold til ansøgninger fra håbefulde studerende. Hvis antallet af kvote 2-ansøgere tages som udtryk for den samlede interesse, vil universitetet igen i år sætte ansøgerrekord.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger