KMD vil have fælles retningslinjer efter hackersag

IT Branchen bør udarbejde fælles retningslinjer for, hvordan man håndterer det fremover, når der bliver fundet huller i it-systemer, mener KMD efter politianmeldelse af hvad KMD kalder hacking. Det skriver Computerworld.
Foto: PR/KMD
Foto: PR/KMD

Man skal kunne rapportere huller i it-systemer på en ordentlig måde. Det mener KMD´s koncerndirektør Mette Kaagaard, skriver Computerworld.

"Vi skal som branche nok blive lidt bedre til at håndtere den slags sager. Det er potentielt ikke sidste gang, vi har set dette her, og derfor mener vi, at branchen har brug for fælles retningslinjer for, hvordan man håndterer det. Derfor har vi foreslået IT-Branchen at lave fælles retningslinjer, så borgerne har noget konkret at forholde sig til," siger hun til mediet.

Her fastholder hun, at der blev begået hacking, da Esben Warming Pedersen, der er seniorkonsulent hos it-selskabet Netcompany, opdagede en fejl i KMD´s system til pladsanvisning i Frederiksberg Kommune.

Det var ikke det, at han fandt fejlen, men at han automatiserede det, at kunne hente tilfældige CPR-numer ud af systemet, som har fået KMD til at gå til myndighederne, gentager hun.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også