Indisk partner køber op i danske Izara

ERP-huset Izara knytter nu stærkere bånd til den indiske samarbejdspartner Sonata. Den indiske it-leverandør køber sig ind på en minoritetspost på 15 pct. i Izara, der har den tidligere Plenti-direktør Peter Mægbæk som bestyrelsesformand. 
Fra venstre: investor og formand Peter Mægbæk, adm. direktør Jakob Ingemann og Tridip Saha, ansvarlig for Sonata Softwares europæiske aktiviteter. | Foto: PR/Izara
Fra venstre: investor og formand Peter Mægbæk, adm. direktør Jakob Ingemann og Tridip Saha, ansvarlig for Sonata Softwares europæiske aktiviteter. | Foto: PR/Izara

Det danske ERP-selskab Izara har netop hentet en tung spiller ind i ejerkredsen. Den 4000 mand store, indiske it-leverandør Sonata køber sig ind på listen over ejere med en 15 pct. minoritetspost for et ikke-oplyst millionbeløb.

Det fortæller medejer og bestyrelsesformand Peter Mægbæk, som selv ejer 5-10 pct. af selskabet, til ITWatch.

"Vi er sgu stolte og ser det selv som en bedrift, at en så nyfusioneret virksomhed hiver så stor en haj ind i vores ejerkreds. De har kæmpe erfaring og globalt footprint, som i sidste ende blot giver os et større potentiale," lyder det fra en tydeligt tilfreds og stolt Mægbæk.

Han understreger, at den oprindelige ejerkreds med ham selv og de to stiftere Jakob Ingemann og Thomas Henrik Meede i spidsen stadig ejer majoriteten, da man gerne vil bevare kontrollen i selskabet, men at der er tale om en særdeles positiv tilføjelse.

"Sonata er blevet en stærk partner for os, og vi har fået et rigtig godt samarbejde. De har selv haft overvejelser om at gå ind i Norden, men har i stedet besluttet, at de hellere vil styrke samarbejdet med os, og det tager vi som et kæmpe skulderklap," fortæller Peter Mægbæk og fortsætter:

"At så stor en spiller interesserer sig for vores relativt nystiftede virksomhed - det kan give os et kæmpe boost. Både i forhold til det impact, vi kan have på markedet, men også adgangen til ressourcer og yderligere kapital, hvis vi får brug for det."

Under ét år gammelt

Izara er en sammenlægning af de to selskaber Izara og Axspecialists. Izara har traditionelt været en rådgivningsvirksomhed og hjulpet kunder med transitioner inden for ERP-markedet, mens Axspecialists har hjulpet selskaber med at få problemfyldte ERP-projekter tilbage på ret køl.

Officielt har det "nye" Izara eksisteret under et år, og selskabet tilbyder cloudbaserede ERP-systemer på abonnementsbasis fra Microsofts Dynamics 365 Enterprise-serie.

Samarbejdet med Sonata har været på plads siden starten, hvor det indiske selskab har varetaget opgaver som support, drift og opgradering af de ERP-projekter, som Izara har påtaget sig for kunderne - senest for softwareselskabet Configit, hvilket ITWatch tidligere har omtalt.

Fra den nye medejer Sonata er der også tilfredshed med aftalen, der blandt andet kommer til at udmønte sig på det geografiske område.

"Vi ser et rigtig godt match mellem de to virksomheder både i forhold til kompetencer og geografisk dækning og især i forhold til, hvordan vi strategisk arbejder med it," siger Tridip Saha, ansvarlig for Sonata Softwares europæiske aktiviteter, i en pressemeddelelse.

Pengene spiller ingen større rolle

Selvom salget af 15 pct. af aktierne selvsagt har givet Izara en tilførsel af midler, er det ikke pengene, der betyder mest for det spæde selskab.

"Det vigtigste er, at vi får dem knyttet tættere til os.  Det betyder utroligt meget for Izara, at de ikke begynder at lege med andre partnere, men at vi får et af de stærkeste udviklingshuse i Indien stærkt knyttet til vores lille virksomhed," fortæller Peter Mægbæk og uddyber:

"Gennem medejerskabet får vi ubegrænset adgang til nogle rimelig hardcore kompetencer og nogle af deres mest erfarne udviklere. Det vil i sidste ende højne kvaliteten af de projekter, vi kører."

Izara har på nuværende tidspunkt seks udviklere siddende i Indien. Medarbejderne har fysisk været placeret hos Sonata, men hører retmæssigt under Izara, og planene er at udvide den udviklingsmæssige muskel i det kommende år.

"Inden udgangen af 2018 skal vi gerne have rundet 20 medarbejdere i Indien," fortæller adm. direktør i Izara Jakob Ingemann til ITWatch.

Han mener samtidig, at man med tilføjelsen af inderne sender et utvetydigt signal til markedet.

"Det sender et stærkt signal, når vi går til kunderne. Der er ikke blot er tale om et partnerskab, når Sonata ligefrem ligger hånden på kogepladen i kraft af deres medejerskab."

Omsætningen i Izara lå ved fusionen i omegnen af 25 mio. kr., men planen er at runde 50 mio. kr. om halvandet år.

Configits ERP-system skal fremover leve i skyen 

Peter Mægbæk vil søge væk fra telebranchen efter Plenti-exit 

Mægbæk skal gentage Plenti-succesen som formand for ERP-selskab 

Plenti-direktør i nyt forretningseventyr 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også