ITWatch

Robotrådgiver vil bruge ny fondsmæglerlicens som affyringsrampe

Finanstilsynet har tildelt en fondsmæglerlicens til fintech-selskabet Nord Investments. Licensen giver selskabet mulighed for at introducere sin investeringsløsning i hele EU og holde kundernes midler selv.

Foto: Nord Investments / PR

Robotrådgiveren Nord Investments har efter en ansøgninsproces på halvandet år fået tildelt en fondsmæglerlicens af Finanstilsynet. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

”Vi er utrolig glade for, at vi efter en længere ansøgningsproces har fået licensen. Den er vores affyringsrampe - både til at lancere vores løsning på andre europæiske markeder og til at fortsætte vores vækstrejse. Det er en fornem status, vi nu har opnået inden for finanssektoren, og det er jeg meget stolt af,” siger stifter og adm. direktør i Nord Investments Anders Hartmann i meddelelsen.

Licensen åbner op for at introducere Nord Invest på andre europæiske markeder. Det skyldes, at fondsmæglerlicensen kan bruges i hele EU, hvorimod fintech-selskabets gamle licens som investeringsrådgiver kun kan bruges i Danmark.

”Med en fondsmæglerlicens kan vi gøre brug af EU’s såkaldte passporting-regler og dermed undgår at skulle ansøge om ny licens, når vi ekspanderer på det europæiske marked,” siger direktør Man kan – lidt søgt - også bruge den danske opnåede tilladelse i udlandet,” siger adm. direktør i Nord Investments Anders Hartmann.

Inden Nord Invest tager hul på det europæiske eventyr, vil selskabet bruge fondsmæglerlicensen til at bygge en ”banklignende infrastruktur”, siger direktøren. Licensen giver nemlig selskabet mulighed selv at holde kundernes midler. Kunder i Nord Invest får i dag oprettet depot og afkastkonto hos partneren Saxo Bank. Men med fondsmæglerlicensen kan Nord Invest selv varetage den opgave og dermed øge profitabiliteten, fortæller Anders Hartmaan.

”Som det er i dag, når man bliver kunde hos os, bliver man samtidig kunde i Saxo Bank. De tager et stort ansvar for den samlede løsning, som vi leverer ud mod kunden, og det tager de sig også betalt for. Løser vi den opgave for kunden selv, så får vi den del af omsætningen også. Så prisen bliver den samme for kunden, men en større del af kundens omkostninger havner hos os.”

Fondmæglerlicensen giver derudover Nord Investments mulighed for at rebalancere kundernes portefølje løbende uden at skulle indhente accept fra kunden. En rebalancering er relevant, når kursudviklingen påvirker porteføljens sammensætning. Hvis aktierne stiger mere i værdi end obligationerne for eksempel, bliver aktiernes andel af porteføljens samlede værdi større, og porteføljens får dermed en større risikoprofil. Med licensen kan Nord Invest foretage rebalanceringen uden accept, hvis kunden ønsker det, hvilket vil forbedre brugeroplevelsen, mener direktøren.

”I dag skal vi spørge og have accept fra alle vores kunder for at rebalancere. Det fungerer rigtig fint, og det tror vi også, at mange kunder gerne vil fortsætte med. Men vi kan samtidig gøre oplevelsen endnu bedre for de kunder, der gerne vil lade os stå for det hele.”

(Denne artikel er leveret af ITWatchs’ søstermedie, FinansWatch)

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Et år på vækstbørsen: ”Vi havde en drøm om at blive en folkeaktie”

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs