ITWatch

Medie: Netop afgået næstformand for DI Digital har brugt falsk bachelorgrad i cv

Stifter af IT-virksomheden Canopylab og tidligere formand for DI Digital har ifølge Berlingske brugt en bachelorgrad i sit cv, som hun aldrig har fået. (RETTET OG OPDATERET MED KOMMENTAR)

Foto: CanopyLab/PR

(Det fremgik tidligere, at Sahra-Josephine Hjort trak sig som næstformand i DI Digital. Det er ikke korrekt. Næstformanden stoppede på posten i forbindelse med DI Digitals generalforsamling)

Sahra-Josephine Hjorth, stifter af virksomheden Canopylab, har ifølge Berlingske brugt en bachelorgrad på sit cv, som hun imidlertid ikke har afsluttet.

Det drejer sig om en bachelorgrad fra American University i Washington, hvorfra hun læste mellem 2004 og 2008. Hun har dog aldrig fået det nævnte eksamensbevis, oplyser universitet til Berlingske.

Sahra-Josephine Hjorth stoppede som næstformand i DI Digital i forbindelse med organisationens generalforsamling i mandag. Hun sidder dog fortsat i bestyrelsen. Bl.a. Ekstra Bladet har flere måneder skrevet artikler, hvor det eksempelvis beskrives, at Canopylab-stifteren har gjort brug af en Ph. D-titel, selvom hendes afhandling blev afvist.

Hun er også tidligere blevet beskyldt for at have givet forkerte oplysninger om økonomien i Canopylab, der laver løsninger til uddannelsessektoren, samt efterspørgslen efter virksomhedens produkter.

Sahra-Josephine Hjorth afviser over for ITWatch anklagerne i Berlingskes historie.

“Med en reference bl.a til Wikipedia forsøger Berlingske at fortælle en falsk historie om at jeg har benyttet en BA titel fra American University på mit CV. Jeg har ikke en BA fra American University på mit CV. Mit CV er offentligt tilgængeligt bl.a på Linkedin og egen hjemmeside.”

”Herefter henviser Berlingske til nogle mindre kendte sites, Founderly og POV - dette på trods af at vi har udleveret dokumentation for at vi har forsøgt at få det korrigeret helt tilbage til 2019. Jeg har læst på American University fra 2004-2008 og måtte grundet alvorlige omstændigheder i min familie tage hjem før tid. Da en BA tager 3 år i Danmark og 4 i USA har Aalborg Universitets Studienævn samt CIRIUS lavet en akademisk vurdering af min uddannelse fra USA og siddestillet den med en BA i International Relationer i Danmark, hvorfor jeg fortsætter direkte på kandidatuddannelsen i Internationale Relationer,” skriver hun i en kommentar til ITWatch.

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs