ITWatch

USA-børsmyndigheder indleder undersøgelse mod Ericsson i Irak-sag

Svenske Ericsson samarbejder fuldt ud med de amerikanske børsmyndigheder i ny undersøgelse af virksomheden, lyder det.

Ericssons forretninger i Irak i 2019 får nu amerikanske myndigheder til at begynde undersøgelse. | Foto: PR

De amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, SEC, har indledt en undersøgelse af svenske Ericsson på baggrund af uregelmæssigheder og potentielle ulovligheder i selskabets forretninger i Irak tilbage i 2019.

Det oplyser den svenske producent af teleudstyr i en meddelelse.

”Det er for tidligt at fastslå eller spå om udfaldet af undersøgelsen, men Ericsson samarbejder fuldt med SEC,” hedder det.

Beskyldningerne, der kom frem i februar, handler om ”alvorlige brud” på reglerne blandt andet i form af betalinger til ukendte parter, potentielt til terrororganisationen Islamisk Stat, tilbage i 2018.

En intern rapport har peget på, at betalinger formentlig er sket for at sikre koncernen adgang til transportruter. Ifølge rapporten var der dog ikke fundet beviser for, at hverken medarbejdere eller eksterne samarbejdspartnere havde været med til at finansiere terroraktiviteter.

Tilbage i marts fandt det amerikanske justitsministerium også, at Ericsson havde brudt en aftale om udskydelse af en mulig anklage ved ikke at lægge alle relevante oplysninger frem før aftalens indgåelse og ved ikke siden hen at have oplyst det nødvendige.

Dengang i marts faldt aktien 9,7 pct. på nyheden om den amerikanske undersøgelse, mens den også smed 14,4 pct. i februar, da sagen omkring Irak først kom frem.

Ericssons aktie er siden årets start faldet med godt 18 pct.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs