ITWatch

Philips landede stort set som ventet i andet kvartal

Teknologivirksomheden annoncerer et aktietilbagekøbsprogram og har et stigende salg.

Foto: Eva Plevier/./Ritzau Scanpix

Hollandske Philips leverede et resultat for andet kvartal som ventet, men ser stadig corona som en usikkerhed i forhold til global smitte og komponentmangel.

Selskabet laverede et et ordinært driftsoverskud, EBITA, på 532 mio. euro mod ventet ifølge Bloomberg 535,2 mio. euro. EBITA-marginen blev 12,6 pct. mod ventet 12,7.

Det sammenlignelige salg steg som ventet 8,5 pct.

Omsætningen steg 6,4 pct. til 4,23 mia. euro mod ventet 4,21 mia. euro.

Philips kommenterer sine forventninger til hele regnskabsåret og venter nu en vækst på den justerede driftsmargin på 60 basispoint. Her hed forventningen tidligere en fremgang på 60-80 basispoint.

"Vores finansielle forventninger er stadig indenfor vores tidligere udmeldte forventninger i den lave ende, med et lavt til midt rangeret etcifret vækst i sammenlignelige salg og en justeret driftsmargin på 60 basispoint i 2021," siger den administrerende direktør i Philips, Frans van Houten, i regnskabet ifølge Bloomberg News.

Selskabet annoncerede også et aktietilbagekøbsprogram på 1,5 mia. euro.

Det fremgår af regnskabet, at selskabet vil starte tilbagekøbsprogrammet i det tredje kvartal og venter at have færdiggjort det indenfor tre år.

Aktien steg 2,0 pct. til 40,77 euro fredag ved lukketid på den hollandske børs.

Mere fra ITWatch

IBM-psykolog: Hos os er det okay ikke at have ja-hatten på

Mens IBM det sidste års tid har gennemgået nogle af de største forandringer i nyere tid, er stressniveauet i virksomheden ikke eksploderet. Forklaringen skal blandt andet findes i et målrettet arbejde med ledernes syn på de ansatte, forklarer psykolog Cecilie Demkjær Schultz Pedersen.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs