ITWatch

Kina afviser hackeranklager og beskylder USA for sammensværgelse

"USA har rottet sig sammen med sine allierede og har affyret uberettigede anklager mod Kina omkring cybersikkerhed," siger den kinesiske udenrigsminister.

Foto: Noel Celis/AFP/Ritzau Scanpix

Kina afviser anklager om at skulle have spillet en rolle i hackerangrebet mod en Microsoft Exchange-server tidligere på året.

Det sker, efter at EU, USA og andre stormagter har anklaget den kinesiske regering for manglende indgriben og sågar at have orkestreret cyberangrebene.

Det skriver Bloomberg News.

"USA har rottet sig sammen med sine allierede og har affyret uberettigede anklager mod Kina omkring cybersikkerhed," siger Zhao Lijan, der er kinesisk udenrigsminister, tirsdag ved et pressemøde i Beijing ifølge nyhedsmediet.

"Det er udelukkende politisk motiveret bagvaskelse og undertrykkelse. Kina vil aldrig acceptere dette," fortsætter han.

Udenrigsministeren betvivler i samme ombæring USA's beviser, der ikke "udgør en komplet bevisførelse" og tilføjer, at USA står bag flest cyberangreb i verden.

USA bruger Nato til at gøre internettet til ny slagmark, fortsætter anklagerne fra Zhao Lijan, der mener, at det kan resultere i et digitalt våbenkapløb, som i sidste ende kan underminere international fred og sikkerhed.

Også Storbritannien, Australien, Canada, New Zealand, Japan og Nato tilsluttede sig anklagerne mod Kina mandag.

Blandt andet udtalte Storbritanniens udenrigsminister, Dominic Raab, i en meddelelse ifølge Bloomberg News, at Kina vil blive holdt ansvarlig, hvis cybersabotagen ikke ophører.

EU fordømmer cyberangreb fra Kina

Sikkerhedsselskab går kraftigt tilbage 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs