ITWatch

Topchefer opruster mod cyberkriminalitet

Truslen fra cyberkriminalitet er presserende. Otte ud af ti topledere forventer at skulle investere flere ressourcer i bekæmpelsen over de næste to år.

Foto: Fred Tanneau/AFP/Ritzau Scanpix

Truslen fra cyberkriminalitet er steget til det højest mulige niveau i Danmark, og det mærker størstedelen af landets topchefer, der nu vil skyde flere penge i at bekæmpe hackerangreb.

Det viser en rundspørge i Berlingskes Toplederpanel.

Otte ud af ti topledere forventer, at de over de næste to år skal investere flere ressourcer i at opbygge et cyberværn mod professionelle hackergrupper.

Det er et arbejde, som ingeniørvirksomheden Rambøll allerede har været i gang med i en årrække.

"Det er et område, vi bruger mange penge på, og vi tager initiativer, for vi er en stor global virksomhed med it og servere rundt om i verden. Derfor tager vi det meget alvorligt," siger Thomas Angelius, it-direktør i Rambøll, til Berlingske Business.

Han oplyser, at Rambøll dagligt modtager trusler om hacking et sted i organisationen.

Situationen har fået en række eksperter til at konstatere, at cyberkriminaliteten har nået et nyt niveau. Det vurderes nu at være "meget sandsynligt", at myndigheder, virksomheder og borgere i Danmark bliver udsat for forsøg på cyberkriminalitet inden for de næste to år.

Ifølge cybersikkerhedsekspert Peter Kruse skyldes udviklingen blandt andet, at de kriminelle organisationer har fået nemmere ved at bruge de digitale våben til at tjene penge. Det er desværre et budskab, der spredes rundt i de kriminelle miljøer, konstaterer han.

Netcompany og en række andre danske erhvervsspidser indgik i 2018 et samarbejde under navnet "Digital Dogme", hvor virksomhederne kan dele erfaringer om it-sikkerhed, skriver avisen.

Originalartikel: Berlingske Business, torsdag den 8. juli, side 5.

FN's Global Cybersecurity Index placerer Danmark på en 32. plads globalt

Cyberchef hos Cisco: Løsesum bør være absolut sidste udvej 

Mere fra ITWatch

EET fortsætter aggressiv strategi med ny ejer

Hardwaredestributøren EET er blevet solgt til endnu en kapitalfond, der med et mere internationalt afsæt skal skubbe til aggressiv vækstrategi med opkøb i hobetal. "Vi er i en god gænge, som Pamplona kan være med til at accelerere," lyder det fra topchef om den nye ejer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs