ITWatch

Danmark er inviteret med i front mod techgiganter

Ifølge kulturminister Joy Mogensen (S) er Danmark inviteret med i en koalition af lande, der på hver sin vis er i front i forhold til at sikre kultur og medier i en tid med pres fra techselskaber.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Den canadiske kulturminister, Steven Guilbeault, har taget initiativ til en mindre koalition af lande, der skal skabe grundlag for nye internationale aftaler, der regulerer store techselskaber - og Danmark er inviteret med.

Det skriver Politiken.

Kredsen består af foreløbigt af Canada, Tyskland, Frankrig, Australien og Finland som hver har taget skridt i retning af at sikre det nationale kulturlivs - herunder mediernes - interesser over for de internationale techselskaber. Danmark er inviteret med efter opdateringen af ophavsretsloven, der har givet særlig tilladelse til, at landets medier må gå sammen om en forening, der skal stå for kollektiv forhandling af rettighedsbetaling for brug af mediers indhold på platforme som Google og Facebook.

Joy Mogensen har ifølge Politiken ikke på stående fod kunnet takket endeligt ja til invitationen, men er "stærkt interesseret", skriver avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch)

Her er anbefalingerne til regeringens digitaliseringspartnerskab

Vestager åbner trebenet undersøgelse af Googles annonceplatforme 

Mere fra ITWatch

Implement henter tidligere Accenture-chef

Konsulenthuset Implement henter tidligere topchef for det offentlige i Accenture ind, hvor han vender tilbage til et dansk selskab efter 20 år hos internationale spillere.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs