ITWatch

Erhvervsministeriet bruger millioner på it-konsulenter

It-konsulenter er den største post på ministeriets konsulentbudget. Penge bruges særligt på konsulenter fra selskaberne Netcompany og Nine.

Danmarks erhvervsminister, Simon Kollerup (S). | Foto: Niels Christian Vilmann//

Erhvervsministeriet har brugt 67,8 mio. kr. konsulenter i perioden 1. juli til udgangen af oktober i 2019, og af dem er 74 pct. it-konsulenter. Det fremgår af tal lagt frem af erhvervsminister Simon Kollerup (S), skriver Computerworld.

Det betyder, at ministeriet bruger 50,2 mio. kr. på it-konsulenter i de fire måneder, hvor i alt 26,5 mio. kr. går til Netcompany og Nine, skriver mediet.

"De to selskaber er ‘hovedleverandører til en del af ministeriets it-portefølje, og udfører it-udvikling, vedligehold, drift og fejlrettelse af it-systemer, som for eksempel Virksomhedsguiden, Plandata og Tilbudsportalen," skriver ministeriet ifølge Computerworld.

Dansk Erhverv langer ud efter besparelser på it-konsulenter

Overblik: Sådan påvirker finansloven erhvervslivet 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs