ITWatch

Glem papirkvitteringen: App gemmer din bon

Flere end 350 butikker i hovedstadsområdet bruger nu den nye funktion i Dankorts app, der automatisk gemmer kvitteringen, når man betaler med dankort.

Flere butikskæder bruger nu en app, som er koblet til dit dankort. | Foto: PR

Nu behøver du ikke længere lede forgæves efter gamle kvitteringer i tasken, skuffen eller jakkelommen, hvis du skal have byttet en vare eller holde regnskab.

Flere butikskæder bruger nu en app, som er koblet til dit dankort. Det betyder, at app’en automatisk gemmer kvitteringen, når dankortet svinges. Alene i hovedstadsområdet har mere end 350 butikker taget den nye app i brug, som hedder Dankort app. Det skriver DR P4 København.

Og ifølge forbrugsekspert Dorte Wimmer fra konsulentvirksomheden Retail Institute Scandinavia er app'en en god idé:

”Tendensen går mod, at man er mere miljøbevidst, og her sparer man jo papiret. I sidste ende kan det være, at papiret helt forsvinder, og at de klassiske papirboner ryger digitalt,” siger hun til DR P4 København.

Men udover at skåne miljøet for papir vil app'en også kunne have en positiv indvirkning på hverdagen for forbrugeren.

”Vi forbrugere får mere og mere travlt, og det her er en nem måde for os at spare tid; vi behøver ikke at bekymre os om, hvor kvitteringen er, for den ligger i en app,” siger Dorte Wimmer til DR P4 København.

Det er NETS, der står bag udviklingen af app'en, og her har man særlig fokuseret på at udvikle betaling digitalt:

”På sigt vil vi danskere betale mere og mere via mobilen, fordi det er nemmere. Og via mobiltelefonen kan man få mere overblik,” siger Jeppe Juul Andersen, der er vicedirektør i NETS med ansvar for Dankort, til DR P4 København.

Og selvom man kunne foranlediges til at tro, at den nye app mest er henvendt til den yngre del af befolkningen, så er Dorte Wimmer sikker på, at også den ældre generation vil kunne sætte pris på app'en.

”At gemme sine kvitteringer digitalt er en rigtig godt idé, så jeg er sikker på, at de ældre også vil komme med - bare lidt senere end de yngre,” siger hun til DR P4 København.

Du kan få gemt dine kvitteringer via Dankort app, når du blandt andet handler i Bilka, Matas, Meny, Netto og REMA 1000.

Milliardudbud kan åbne døre for Nets-konkurrent i Danmark

Lommepengeapp ruller betalingsløsning ud sammen med Nets

Nets køber polsk betalingsfirma for halv milliard 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs