ITWatch

Klumme: SMV’er kan nu høste lynfordele i skyen

Det er godt for de mindre virksomheder, at der er sket et skifte fra lokale datacentre til skyen, påpeger Jesper Vidkjær Hjorth fra Capgemini i denne klumme.

Foto: Capgemini/PR

Skiftet fra eget datacenter til ’skyen’ vil accelerere de kommende år, hvor vi kommer til at se, at stadig flere mindre danske virksomheder vover springet. Det er godt nyt på flere fronter. Ikke mindst fordi den næste migreringsbølge til skyen kommer til at sikre de mindre virksomheder store fordele i form af besparelser, øget sikkerhed og ikke mindst adgang til velafprøvede, innovative forretningsløsninger.

Efter en årrække, hvor giganter som Microsoft og Amazon har kæmpet om at indtage den nye frontier i skyen og har trukket store globale koncerner og startups med, er børnesygdomme og mentale barrierer overfor clouden nu nærmest udryddet.

De store virksomheder har kort sagt kridtet banen op, så de næste i rækken vil kunne plukke af alle de teknologier og innovationer, der nu ligger klar i skyen. Det betyder, at anden bølge af den cloud-transformation, vi ser tage form hos de mindre virksomheder, skaber fundamentet for, at forretningsmæssige fordele kan høstes endnu hurtigere og nemmere, end det har været tilfældet for de første, store virksomheder.

Datacenteret under afvikling

Skiftet fra eget datacenter til skyen vil give de mindre virksomheder adgang til et åbent økosystem, som er under fuld kontrol, sikkert og ikke kræver egne resurser i samme omfang som det lokale datacenter i kælderen.

Vi går altså fra en kapacitetsbaseret økonomi til en operationelt baseret it-økonomi i virksomhederne, hvor færre midler er bundet til inaktiv kapacitet eller inaktive løsninger. Det er en ny model, som mange mindre virksomheder vil se som virkelig attraktiv rent forretningsmæssigt.

Derfor rykker cloud-agendaen nu hastigt ind på ledelsesgangen hos landets mindre virksomheder. Et kvalificeret gæt er, at en velgennemført cloud-strategi voldsomt vil forøge innovationskraften hos de mindre virksomheder, der før har været tvunget til at købe dyre systemer ind og har haft svært ved at udvikle selv, fordi omkostningerne har været for store.

Hertil kommer færre ressourcer til drift, vedligehold, infrastruktur og kode. Og nok så vigtigt, så kan nedbrud i skyen langt hurtigere overvindes, fordi hele landskabet ligger som kode og ikke fysiske aktiver i kælderen.

De konkurrencemæssige fordele for de mindre danske virksomheder ved at kigge op mod skyen er altså i den grad til at få øje på. Alene det, at kunne teste mulige innovative forretningsløsninger nærmest frit og uden store investeringsomkostninger, vil være interessant for utroligt mange.

Det er klart, at ikke alt bare bliver hevet ud af kælderen med et snuptag. Nogle applikationer og noget hardware vil fortsat med fordel kunne blive under eget tag. Men i lyset af, at den digitale udvikling buldrer løs og kravet om at levere innovative løsninger til forretning og kunder konstant stiger, så er der nu engang meget at hente i skyen - også for de mindre danske virksomheder.

Klumme: Hvordan samarbejde styrker innovationshastigheden

Klumme: Fintech-vækst viser at det er mennesker der giver teknologi værdi 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs