ITWatch

Klumme: Det fleksible netværk er den stærkeste platform for vækst

Hvis en virksomhed bruger software-as-a-service og måske også platform-as-a-service, er det næste logiske skridt at udnytte network-as-a-service for at opnå den fulde effekt, skriver Fredrik Hallenborg fra Verizon i denne klumme.

Foto: Verizon Business/PR

I dagens digitaliserede virkelighed har vi alle sammen – enkeltpersoner såvel som virksomheder – ikke blot masser af muligheder for at oprette, dele og gemme informationer på mange og utroligt fleksible måder, men også for at få nem adgang til en bred vifte af abonnementsbaserede virtuelle tjenester.

 For eksempel, hvis du bruger Salesforce, Netflix, Office 365 eller Adobe Creative Cloud, bruger du Software-as-a-Service (SaaS).

Hvis du er en udvikler, der bruger Microsoft Azure, Heroku, Force.com eller Google App Engine bruger du Platform-as-a-Service (PaaS), som giver virksomheder adgang til plug-and-play præfabrikerede ’byggeklodser’, som udviklere kan bruge til at oprette egne, tilpassede apps og løsninger. 

Og når virksomhederne skal have et netværk, der kan matche al denne nemhed og smidighed, taler vi om Network-as-a-Service. NaaS er, kort sagt, en sikker, omkostningseffektiv og abonnementsbaseret model, der lader virksomheder i alle størrelser allokere og forbruge netværksinfrastruktur efter behov.

Tænk på det som en termostat, hvor du kan øge eller sænke temperaturen, så den passer til dine behov. Det er den slags opskalerings- eller nedskæringsfleksibilitet ved NaaS, virksomheder kan udnytte til at være konkurrencedygtige selv i meget dynamiske og omskiftelige konkurrencesituationer.

Omrokering af netværksressourcerne under covid

Hvis vi fx ser på detailbranchen, og hvordan mange butikker har været tvunget til at lukke i perioder pga. pandemien, så har de detailhandlere, der har brugt NaaS, let været i stand til at nedskalere netværkskapacitet for de fysiske placeringer og samtidig øge kapaciteten (hastighed og båndbredde) for online-funktionerne.

Med et ’levende’ netværk, der hurtigt kan justeres alt efter behovet, kan disse detailhandlere nemt justere i forhold til fysiske lokationer og enkeltbrugere, den rette båndbredde til forskellige platforme og apps og således etablere et netværk, der fungerer både effektivt, højtydende og sikkert.

Med hardwareenheder som servere, routing, lagring og med skiftende virtuelle enheder administreret gennem tredjeparter kan NaaS ikke kun forenkle netværkskompleksiteten, men også hjælpe virksomheder med at få mest muligt ud af andre virtuelle tjenester som SaaS og PaaS. En grundlæggende transformering og udrulning af netværket giver også virksomhederne mulighed for at implementere og prøve nye teknologier uden behov for at købe ekstra netværksudstyr, der risikerer at blive forældet, fordi teknologien udvikler sig så hurtigt. 

Samlet set, er de forretningsmæssige og tekniske fordele med NaaS større, end hvad et traditionelt netværk kan tilbyde. Eftersom stadig flere virksomheder er afhængige af apps og ressourcer i skyen for at skabe de bedste brugeroplevelser for såvel kunder som medarbejdere, kan NaaS medvirke til at fremtidssikre netværket ved at gøre det mere fleksibelt, skalerbart og sikkert – og dermed også gøre det til en stærk forretningsplatform for vækst.

Klumme: ”Cybersikkerhed? Det har vi folk til” - Forkert!

Klumme: Hvordan samarbejde styrker innovationshastigheden 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs