ITWatch

Klumme: Kære Jarlov, husk din nysgerrighed og iværksætterånd

Danmarks nye erhvervsminister havde knap sat sig i stolen, før både kommentatorer og politikere var ude med riven og de løftede pegefingre. En hård start kan man sige. Det skriver adm. direktør i IT-Branchen, Birgitte Hass, i denne klumme.

Mark Thyrring
Foto: Mark Thyrring

Desværre er det nok den barske realitet, når man sætter sig i en ministerstol og samtidig er kendt for at sige sin mening.

Når man så samtidig får ansvaret for et ministerium, der med en række ambitiøse initiativer og udspil har vist, at det vil noget, så bliver forventningerne og holdningerne heller ikke mindre fremover.

Heller ikke fra IT-Branchens side.

Fasthold de gode initiativer og momentum

Specielt tre områder har branchens bevågenhed og støtte.

Teknologipagten, der bl.a. afsætter ressourcer til at få flere ind på STEM-uddannelser og vil have digitale kompetencer ind allerede fra folkeskolen, er et vigtigt indsatsområde, der kan hjælpe erhvervslivet med at skaffe de it-kompetencer, som virksomhederne allerede skriger efter i dag.

Både i Europa, Asien og USA investeres der i disse år massivt i vækstmiljøer, der skal udvikle nye løsninger inden for f.eks. kunstig intelligens, Internet of Things og Big Data.

Det samme skal vi med Digital Hub Danmark sørge for sker her i landet og til glæde for danske vækstvirksomheder og arbejdspladser.

Desværre ser vi danske virksomheder og erhvervsledere, der ikke er kommet i gang med den nødvendige digitale transformation – simpelthen fordi de mangler hjælp og ikke ved, hvor de skal starte.

SMV:Digital programmet er derfor også et væsentligt indsatsområde, hvor det er vigtigt, at du som minister sørger for at holde momentum, så vi sikrer, at alle får glæde af den digitale omstilling.

Brug dine stærke sider

Netop den teknologiske udvikling kommer til at foregå så stærkt, at man selv som minister nogen gange må erkende, at det bare er umuligt at vide alt.

Et irriterende paradoks når man som minister samtidig bliver afkrævet klare svar på alt, men befinder sig i en virkelighed, hvor mange af morgendagens virksomheder og jobfunktioner end ikke er opfundet endnu.

Her er det vigtigt, at du bibeholder den nysgerrighed og åbenhed for at lære nyt, som må have drevet dig til at rejse i over 150 lande. For det får du brug for, når du skal navigere i et foranderligt digitalt landskab.

Dine erfaringer fra at have startet egen virksomhed op fra bunden og dermed vide, hvilke barrierer, regler og udfordringer man som iværksætter bliver mødt med, er også guld værd.

Vi er derfor også sikre på, at du vil læse de vigtige anbefalinger fra iværksætterpanelet grundigt og bruge dem aktivt i dit fremtidige arbejde som erhvervsminister.

Men først og fremmest skal der lyde et tillykke med de nye udfordringer. Du har både personligt og politisk en rigtigt god platform at starte fra.

Nu handler det om at få initiativerne til at flyve, og her hjælper vi gerne alt, hvad vi kan.

Uret tikker for ny minister: "Jeg når ikke at revolutionere erhvervspolitikken"

Rasmus Jarlov – en mand uden filter

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger