ITWatch

Klumme: Hype om kunstig intelligens er farlig

Begejstringen for kunstig intelligens i erhvervslivet giver indtryk af, at teknologien kan meget mere, end det er tilfældet. Konsekvensen kan blive fejlagtige investeringer i umoden teknologi eller menneskelige omkostninger som forkerte fyringer, skriver to forskere fra IT-Universitet i denne klumme.

Philippe Bonnet er professor ved IT-Universitetet i København. Har i tyve år udforsket design, implementering og evaluering af databasesystemer. | Foto: PR/IT Universitetet

Kunstig intelligens bliver ofte italesat, som om man som virksomhed er fortabt, hvis man ikke investerer i det, men der er meget ævl og mystik omkring begrebet.

Man tror, at man kan det hele med de nye teknologier, men der er mange begrænsninger og vigtige spørgsmål at stille, før man overhovedet går i gang med projekter inden for data og kunstig intelligens.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs