ITWatch

It-fælde: Medarbejdere risikerer at blive beskyldt for illoyalitet

Mange virksomheder har ikke en klar it-politik, viser en ny rundspørge. Det kan føre til, at medarbejdere bliver beskyldt for at ville stjæle erhvervshemmeligheder, hvis ikke der er klare linjer for, hvad de må og ikke må.

Foto: Ditte Lysgaard Holm/Polfoto/Arkiv

Hvad må du som medarbejder gøre med dokumenter og data? Er det tilladt at have det liggende andre steder end på virksomhedens server? Er der klare regler for, hvordan du skal håndtere dokumenter?

For hver femte dansker er svaret på det sidste spørgsmål "nej." Det viser en ny undersøgelse, som Userneeds har lavet for ingeniørforeningen, IDA, og det er ikke godt nok, mener Juliane Marie Neiiendam, der er formand for Ansattes Råd i IDA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs