Analytikere: Mindre kapitaludvidelse vil være bedre

Ifølge analytikere fra finanshuset Jefferies vil en kapitaludvidelse på fire-fem mia. kr. reducere GN’s gældsgearing tilstrækkeligt.
Foto: Gn/pr
Foto: Gn/pr
Af Marketwire

Bestyrelsen i GN Store Nord har tirsdag valgt at trække et forslag om en kapitaludvidelse på op mod syv mia. kr. tilbage, selv om den stadig anser det for nødvendigt at øge kapitalgrundlaget, og den beslutning ventes at være positivt for aktien. 

Det vurderer finanshuset Jefferies i en kommentar. 

”Vi kigger efter klarhed fra ledelsen omkring den foretrukne finansieringsmulighed, men ville anse en mindre kapitaludvidelse som positivt for aktien, når man tager feedback fra investorerne, som mente, at syv mia. kr. var unødvendigt meget, i betragtning,” hedder det fra Jefferies’ analytikere Michael Toomey og James Vane-Tempest.

GN foreslog kapitaludvidelsen den 7. februar, og siden da er aktien i selskabet faldet med knap 26 pct.

Jefferies vurderer, at en kapitaludvidelse på fire-fem mia. kr. stadig ville reducere gældsgearingen tilstrækkeligt, samtidig med at det vil betyde en mindre udvanding af de nuværende aktionærer.

Finanshuset har samtidig beregnet, at en udvidelse af kapitalen med 5 mia. kr. vil løfte bankens kursmål for aktien i GN med 4 kr., målet er for tiden på 205 kr., og stadig reducere nettogælden i forhold til driftsoverskuddet, EBITDA, i 2024 til omkring 2,5 gange mod 3,7 gange uden tilførelse af nye midler. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også