ITWatch

Efter skævvridning af kurser får T-Mobile US rabat på Sprint

Foto: ALASTAIR PIKE/AFP / AFP

Det tog lang tid at få myndighedernes blå stempel af en kæmpe mobilfusion i USA.

Og i mellemtiden udviklede kurserne og dermed værdien af de to fusionerende selskaber, T-Mobile US og Sprint, sig så meget, at det har været nødvendigt at genforhandle aftalen.

Aktien i T-Mobile US gik nemlig kraftigt op, mens Sprints omvendt fald.

Sammenlægningen af USA's tredje- og fjerdestørste mobilselskab, efter Verizon og AT&T, er reelt en overtagelse fra T-Mobile US' side. Men i de to år, som gik, fra aftalen landede, og til fusionen var godkendt, faldt Sprints aktiekurs en del, fordi Sprint mister kunder og samtidig også tjener mindre per kunde. Og derfor er de to parter nu blevet enige om at ændre på købsvilkårene, skriver Bloomberg News.

Således skal T-Mobile US nu betale en af sine egne aktier for hver 11 aktier i Sprint mod oprindeligt aftalt 9,75 aktier. Med andre ord får aktionærerne i Sprint nu omkring 11 pct. mindre for deres aktier. Samlet set.

På den anden side blev T-Mobile US' aktie i samme periode så meget mere værd, at den samlede pris for Sprint reelt er skudt i vejret fra 26,5 til 37 mia. dollar, et plus på knap 40 pct., skriver Bloomberg New. T-Mobile US er nemlig steget med godt 60 pct. i perioden.

Den nye aftale er struktureret således, at storaktionær i Sprint, japanske Softbank, afgiver 48,8 mio. aktier i T-Mobile US til de øvrige aktionærer i det sammenlagte selskab. Softbank kan senere blive kompenseret med tilsvarende antal nye aktier efter 2025, hvis aktiekursen på koncernen i en periode holder sig over 150 dollar. På den måde får alle øvrige aktionærer i Sprint fortsat en aktie i T-Mobile US for 9,75 aktier, og den nye aftale behøver ikke at blive godkendt på en ny generalforsamling.

Når sammenlægningen er gennemført vil den fortsættende forretning have omkring 80 millioner mobilkunder. Til sammenligning er AT&T for tiden nummer to med 75 millioner, mens Verizon fører feltet an med 114 millioner.

De to parter annoncerede deres aftale tilbage i april 2018.

Dansk techstartup vil skaffe over 100 millioner på en sommer

Deutsche Telekom leverer lidt mere end ventet i fjerde kvartal

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger