ITWatch

Intern undersøgelse i storbank førte til anklager mod Huawei-direktør

Det var en undersøgelse foretaget af britiske HSBC, der resulterede i amerikanske anklager mod Huaweis finansdirektør.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Greg Barker

Det amerikanske justitsministeriums anklager mod kinesiske Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, bygger på en intern undersøgelse i den britiske storbank HSBC fra 2016 og 2017. Det skriver Reuters ifølge Finans.

Banken indledte undersøgelsen i forbindelse med at få USA's justitsministerium til at droppe anklagerne mod bankens opførsel. HSBC valgte i stedet at overdrage oplysninger, der hjalp myndighederne med at bygge anklagerne mod Meng Wanzhou, der blev anholdt i Canada i december.

Ifølge HSBC-talsmand, Robert Sherman, blev oplysningerne udleveret i overensstemmelse med formelle krav, ligesom ministeriet har bekræftet, at storbanken ikke er fokus i undersøgelsen, oplyser Reuters.

De amerikanske myndigheder har siden anklaget Meng Wanzhou for at vildlede om Huaweis forhold til iranske Skycom Tech Co Ltd. Ifølge de amerikanske myndigheder er Skycom et uofficielt datterselskab, der skulle skjule Huaweis ulovlige aktiviteter i Iran. Både Huawei og Skycom er sagsøgt for banksvindel og at bryde de amerikanske sanktioner mod Iran i den forbindelse.

Huawei-stifter: Anholdelse af direktør var politisk motiveret

Huawei-stifter: Anholdelse af direktør var politisk motiveret

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger