ITWatch

Kina anklages for hackerangreb mod norsk it-selskab

Det norske softwareselskab Visma beskylder den kinesiske efterretningstjeneste for at have hacket netværket i forsøg på at stjæle kundeoplysninger.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Angrebet på det norske it-selskab Visma i slutningen af sidste år blev foretaget af hackere på vegne af den kinesiske regering, lyder anklagen fra selskabet selv onsdag eftermiddag. Det skriver Reuters.

Det sker på baggrund af en konklusion fra sikkerhedsselskabet Recorded Future, som Visma hyrede i kølvandet på angrebet for at komme til bunds i, hvem der sidste år forsøgte at skaffe sig adgang til bl.a. softwareselskabets kundehemmeligheder.

Konklusionen lyder, at angrebet mod Visma var en del af en global hackerkampagne, som den kinesiske regering stod bag med henblik på at stjæle immateriel ejendom og forretningshemmeligheder, oplyser Reuters.

Nyhedstjenesten har ikke kunnet få en kommentar på anklagerne fra de kinesiske myndigheder, som dog gentagne gange tidligere har afvist enhver forbindelse til cyber-spionage.

Visma, der leverer softwareløsninger til over 900.000 virksomheder i Skandinavien og Europa, omsatte i 2018 for omkring 1,3 mia. dollar. Selskabets sikkerhedschef Espen Johansen fortæller til Reuters, at angrebet blev opdaget, kort efter hackerne var brudt ind i systemerne, og han er sikker på, at de ikke nåede at skaffe sig adgang til nogen kundenetværk.

"Men hvis jeg tager min paranoide hat på, kunne det have været katastrofalt," udtaler han til Reuters.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs