ITWatch

Søn forvandlede familiens rengøringsfirma til it-virksomhed på få år

Officeguru var et klassisk rengøringsfirma, indtil sønnen Daniel Wilk trådte ind i virksomheden, som i dag ejer en digital platform og har tidligere direktør i Telmore som bestyrelsesformand. Nu vil direktøren ændre folks syn på servicebranchen, som han mener er mere end gulvvask og støvsugning.

Stifter og partner af Officeguru (til venstre), Jørgen Wilk sammen med søn og nuværende direktør, Daniel Wilk (til højre). | Foto: PR

Da Daniel Wilk gik ind i sin fars 26-årige rengøringsfirma, fik virksomheden både en digital makeover og et navneskift.

I dag hedder virksomheden Officeguru og ejer en digital platform, som direktøren sammenligner med koncepter som Uber og Airbnb.

"Det har været en utroligt spændende rejse, og til tider også enormt hård," siger direktør i Officeguru, Daniel Wilk, og tilføjer:

"Da jeg for ni år siden trådte ind i virksomheden, var det et konventionelt rengøringsselskab. Det set up, vi har lavet i dag med nyt navn og digitalisering, har løftet baren for, hvad man kan forvente af en service-leverandør."

Tidligere direktør for Telmore, Jens Grønlund, tiltrådte i 2016 som bestyrelsesformand. Han kendte i forvejen Daniel Wilk fra Berlingske Media, hvor de begge har arbejdet:

"Jeg kender Daniel som tidligere kollega fra Berlingske Media. Jeg blev tiltrukket af tankerne og ønsket om at innovere og digitalisere en branche, som generelt har været meget konservativ," siger han til ITWatch.

Foto: PR
Foto: PR

Fra rengøringselskab til serviceplatform

Platformen, Officeguru står bag, er en serviceplatform for kontorer, hvor forskellige leverandører kan byde ind på serviceopgaver som vinduespudsning, VVS-opgaver, frokostordninger og firmajulegaver.

Kunder kan via platformen oprette en ordre og vælge, hvem der skal løse opgaven. Officeguru tager i sidste ende et gebyr for ordrerne.

"Vores branche har bare stået stille i sindssygt mange år. Og et eller andet sted, står den stadig stille," siger Daniel Wilk.

Daniel Wilk satte sig for at undersøge, hvad kunderne egentlig havde behov for, dengang han trådte ind i virksomheden. Han fandt ud af, kunderne manglede et system, der kunne understøtte hele den daglige kontordrift. Og det blev kickstarten til platformen.

"Mens andre aktører i servicebranchen har udviklet digitale platforme med henblik på at forbedre egen drift, er Officegurus platform udviklet med udgangspunkt i kundernes daglige behov, når det kommer til drift og vedligeholdelse af kontoret," siger han.

Det passer godt med Jens Grønlunds erfaring på området, der i dag er chef for onlinebrands i TDC.

"De berøringspunkter, man har med kunder, skal gøres så enkle og så nemme som muligt, så det at være kunde fungerer gnidningsfrit. Det arbejdede vi meget med i Telmore, og jeg har generelt noget erfaring med IT og digitalisering, men også en del forretningsudvikling," siger han.

Vil ændre synet på sevicebranchen

Med den nye digitale platform vil direktøren ændre folks syn på servicebranchen, som han mener er meget mere end gulvvask og støvsugning.

Branchen har i lang tid stået stille i Daniel Wilks øjne.

"Det her med at få italesat branchen som innovativ og en, der følger med udviklingen – det tror jeg meget på, vi kan. De andre virksomheder vil rykke med. Så håber jeg bare, vi har et forspring," siger han.

Digitalisering en del af vækstplan

Det tog direktør Daniel Wilk to år at finde den rette, der skulle hjælpe ham med at give rengøringsvirksomheden et digitalt ben at gå på. Han valgte at partner op med tidligere programmør og iværksætter, der hedder Christian Frørup, der i dag er CTO i virksomheden.

"Det er vigtigt for mig, at vi ejer alle it-rettigheder i at have det her system. Alt det krudt, vi har brugt på arbejdet, al den viden, vi har fået, ligger i virksomheden og ikke ude i et konsulenthus," siger han.

Nu skal den nye digitale linje sikre yderligere vækst, siger direktøren:

"Platformen gør også vores forretning skalerbar, uden at vi behøver investere yderligere i vores administrative set-up."

Regeringen vil fremme digital udvikling i byggebranchen

Topchef: "Det, jeg kigger efter, når vi ansætter folk, er evnen og viljen til at lære" 

Mere fra ITWatch

Itm8 får nye ejere i stor handel

Kapitalfonden Axcel har købt it-virksomheden Itm8 i, hvad der ifølge Børsen er kapitalfondens største opkøb til dato. Partner erkender, at der er tale om en stor mundfuld.

Freelance it-konsulenthus lander rekordresultat

IT-konsulenthus landede i 2021 en omsætning på 618 mio. kr., og det er ny rekord for freelance-konsulenthuset. Usikkerheden i verden i forbindelse med pandemien og konflikten i Ukraine har haft positiv indvirkning på selskabets resultat, ifølge selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs