ITWatch

Tv- og bredbåndskæmpe overgik forventningerne

Amerikanske Comcast tabte knap 30.000 kunder på kabel-tv, men fik 351.000 nye bredbåndskunder i sidste kvartal. Investorerne kvitterer, og aktien stiger.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Alan Diaz

Den amerikanske bredbåndskæmpe og udbyder af kabel-tv Comcast stiger onsdag på bagkanten af et regnskab, som overgik forventningerne, og som også betryggede investorerne i, at selskabet formår at lande nye kunder.

Aktien vinder 4,7 pct.

Comcast fik nemlig 351.000 nye bredbåndskunder i kvartalet. Det var ganske vist lidt under det ventede, da analytikerne havde sat næsen op efter 358.000 nye kunder, men samtidig vidnede det om, at selskabet formår at trække nye kunder ind i folden.

Den fremgang skal nemlig kompensere for tabet af abonnenter på betalings-tv, der er under strukturelt pres, fordi streamingtjenesterne som Netflix og HBO i stigende grad vinder terræn.

Bredbånd er en mulighed for vækst

Comcast ser derfor bredbåndsområdet som en vigtig mulighed for at vokse. En femtedel af USA har mulighed for at få bredbånd, mens Comcast har en markedsandel på 47 pct.

"Der er absolut rum til at vokse der," sagde Dave Watson, topchef i Comcast på en telekonference ifølge Bloomberg News.

Comcast mistede 29.000 kunder på i sin forretning inden for kabel-tv i kvartalet.

Bedre end ventet

Comcast kom gennem sit fjerde kvartal med et justeret overskud per aktie på 64 cent, mens omsætningen landede på 27,85 mia. dollar.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 62 cent og en omsætning på 27,17 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 2,93 mia. dollar mod ventede 2,90 mia. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 8,19 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 8,08 mia. dollar.

I fremtiden kommer din telefonregning og nyhedsudsendelse fra samme selskab

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs