ITWatch

Private oplysninger flyder frit tilgængeligt på gymnasieplatform – Datatilsynet går ind i sagen

Alle og enhver kan via gymnasieplatformen Lectio, der benyttes af 90 pct. af landets gymnasier, finde detaljerede oplysninger om de enkelte elever. Det får nu Datatilsynet til at indlede en undersøgelse, skriver Berlingske Tidende.

Arkivfoto. | Foto: Arkivfoto/Polfoto/Finn Frandsen

Datatilsynet indleder nu en undersøgelse af gymnasieplatformen Lectio, der anvendes af godt 90 pct. af alle gymnasier i Danmark. Det sker efter at Danske Gymnasier har advaret om, at alle og enhver kan finde oplysninger om de enkelte via platformen. Det skriver Berlingske Tidende.

Eksempelvis kan man med få klik skaffe sit et indblik i skoledagen for et medlem af den kongelige familie, der går på et gymnasium i Nordsjælland. Her kan man se vedkommendes skoleskema, hvor timerne finder sted og hvad der er på menuen i kantinen. På Høje Taastrup Private er manglende sikkerhed på Lectio et konkret problem, forklarer rektor Crilles Bacher. Han oplyser, at skolen er grundlagt af en gruppe fra det tyrkiske mindretal i Danmark, og efter kupforsøget mod Tyrkiets præsident, Recep Erdogan, i 2016 har skolen oplevet "udfordringer" med andre dele af det tyrkiske mindretal.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs