ITWatch

Datatilsynet skærper krav til private virksomheder

Hvad der tidligere var en anbefaling fra Datatilsynet bliver nu til nyt krav for private virksomheder, der må oppe sig på kundekommunikation.

I 18 år har det offentlige skullet sende krypterede e-mails til borgere, og dette krav implementeres nu også for private virksomheder.

Det siger Jesper Husmer Vang, kontorchef i Datatilsynet, til DR.

"Nu sidestiller vi det private med det offentlige på den måde, at det fremadrettet normalt vil være en passende sikkerhedsforanstaltning at bruge kryptering," siger han til DR.

Der har indtil videre været tale om en anbefaling, og en lang række private virksomheder bruger i forvejen krypterede services som eksempelvis e-boks. Men kontorchefen siger, at mange også undlader at gøre det.

Det nye krav træder i kraft d. 1. januar 2019.

Nordea har brudt ny datalov 

Brugerundersøgelse på borger.dk hacket 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs