It-startup sparer FLSmidth millioner i softwarelicenser

Et dansk startup har hjulpet industrivirksomheden FLSmidth med at spare et tocifret millionbeløb i softwarelicenser for en brøkdel af prisen.
Foto: PR/FLSmidth
Foto: PR/FLSmidth

Det danske it-startup Kostner har med en teknologi baseret på big data og kunstig intelligens over en treårig periode sparet industrivirksomheden FLSmidth for i alt 12 mio. kr. i unødvendige softwarelicenser fra Microsoft og VM Ware på verdensplan – og med en pris på 500.000 kr. er besparelsen tjent hjem på blot tre måneder.

Det skriver Børsen.

Hos it-analysehuset IDC Nordic vurderer analysechef Anders Elbak over for Børsen, at mange virksomheder givetvis betaler for meget for deres it-licenser, og hos Kostner taler erfaringen sit tydelige sprog.

"Vi har analyseret 21 top-250 selskaber i Danmark. Og vi har aldrig påvist besparelser på mindre end 2 mio. kr.," fortæller partner i Kostner Helle Næsager.

Hos FLSmidth lyder forklaringen på de mange mio. kr. i unødvendige licenser, at licensmodellen er så kompliceret, at man som virksomhed mister overblikket i hverdagen. De enkelte medarbejdere, som håndterer virksomhedens it, forstår ikke præcis, hvordan omkostningerne til eksempelvis servere fungerer, ligesom de ikke tænker kommercielt, hvilket sender betalingen i vejret.

Robot skaffer besparelser for Odense Kommune

DI: Ubenyttet data kan være guld værd for virksomheder  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea