Apple parat til at rulle sin betalingsservice ud i Danmark

I forbindelse med fremlæggelsen af sit tredje kvartalsregnskab meddelte Apple, at koncernen er parat til at rulle Apple Pay ud i Danmark, inden året er omme.
Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez
Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Den amerikanske IT-koncern Apple er parat til rulle sin betalingsservice Apple Pay ud i ikke bare Danmark, men også Sverige og Finland.

Meldingen kommer fra branchemediet Apple Insider, som også skriver, at det vil ske senere på året.

Det skriver Børsen.

Udmeldingen kom i forbindelse med at Apples direktion fremlagde selskabets tredje kvartalsregnskab.

"Med næsten 90 procent af alle transaktioner globalt er Apple Pay uden sammenligning den største NFC-baserede mobilbetalingstjeneste i verden," skulle Apples CFO, Luca Maestri, ifølge Børsen have udtalt under regnskabspræsentationen.

Apple Pay anvendes på nuværende tidspunkt i knap 20 lande. Servicen fungerer således, at en Apple-bruger via sin iPhone kan betale trådløst for en vare eller en service. Teknologien, som gør det muligt, hedder NFC (Near Field Communication).

På det danske marked ligger Nets og Danske Banks Mobilepay i skarp konkurrence med hinanden. Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen har tidligere vurderet, at Apples indtræden på det danske marked muligvis kan sikre Nets sejren. Vurderingen kom efter nyheden om, at Danske Bank havde droppet at integrere Nets' mobile dankort i Mobilepay.

"Som det ser ud nu, har Mobilepay udviklet en middel løsning, der fungerer på alle telefoner. Til gengæld har Nets udviklet en rigtig god løsning til Android og en under middel løsning til iPhone," lød det dengang fra Mikkel Emil Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea