ITWatch

Region sender it-system til patientjournaler i udbud

Region Syddanmark skal have et nyt EPJ-system. Det skal være en velafprøvet løsning, fastslår  regionen i sit udbudsmateriale.

Region Syddanmark har sendt et nyt EPJ-system i udbud. | Foto: /ritzau/Martin Lehmann/Arkiv

Et nyt it-system til at holde styr på journalhåndtering, medicinering, rekvisition og svar fra laboratorie- og billedsystemer, patientadministration og booking er blevet sendt i udbud af Region Syddanmark.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Den såkaldte elektroniske patientjournal (EPJ) skal være en gennemtestet løsning, som allerede er i drift på andre dasnke eller udenlandske sygehuse, fastslår regionen.

"Først og fremmest skal den nye løsning sikre, at vi kan arbejde patientsikkert og effektivt på sygehusene. Dernæst er det afgørende for Region Syddanmark, at det er en løsning, som er brugervenlig og hurtig, så medarbejderne oplever, at den understøtter hverdagens arbejdsgange," udtaler administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen på Odense Universitetshospital (OUH) i meddelelsen.

Den kommende EPJ-løsning skal dække alle fem sygehuse i Region Syddanmark, der forventer, at der vil gå mindst tre år, før det det nye system er klar til at blive taget i brug.

Regionens cirka 25.000 læger, sygeplejersker, sekretærer og andre medarbejdere på regionens sygehuse foretager typisk 2,8 mio. journalopslag på en arbejdsdag.

Mere fra ITWatch

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs