ITWatch

IT-kriminalitet er i kraftig vækst

Særligt henover sommeren er danske virksomheder sårbare overfor såkaldt direktørsvindel.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

It-kriminalitet vokser meget særligt henover sommeren, og danske virksomheder er ikke gode nok til at dæmme op for det.

Sådan lyder det advarslen Dansk Erhvervs digitaliseringschef i Børsen.

"De (virksomhederne, red.) er pr. definition ikke gode nok til det, eftersom at der er et marked for at være it-kriminel," siger Janus Sandsgaard.

Ifølge Børsen havde eksempelvis Danske Bank én sag om såkaldt direktørsvindel i 2015, mens banken sidste år registrerede 154 sager - og indtil nu har haft 80 sager i år.

Svindelformen går ud på, at de it-kriminelle udgiver sig for at være direktør i virksomheden og får en medarbejder til at overføre et beløb til en konto. Det er et marked i vækst, fordi risikoen er lav, mens muligheden for at tjene mange penge er god, skriver Børsen.

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs