ITWatch

Innovationskorps skal sætte fut under samarbejdet mellem ITU og erhvervslivet

IT-Universitetet får millionstøtte fra Industriens Fond til at bringe viden og forskning tættere på erhvervslivet via nyt innovationskorps.

Et nyt innovationskorps på ITU skal skabe bedre sammenhæng mellem forskning og erhvervsliv. | Foto: PR/ITU

Med fem mio. kr. i ryggen fra Industriens Fond vil IT-Universitetet (ITU) skabe et nyt innovationskorps, der skal bringe universitetets forskning tættere på danske virksomheder. Det kommer til at bestå af to medarbejdere, der skal koble universitetets forskningsfelter sammen med kendskab til markedet, oplyser ITU i en pressemeddelelse.

Big data, fintech og kunstig intelligens er nogle af emner, hvor ITU kan dele sin viden med det private erhvervsliv ved hjælp af innovationskorpset.

Ifølge prorektor fra ITU Jens Christian Godskesen ligger der et stort potentiale i at opbygge et bedre samarbejde.

"Big data er for eksempel interessant i denne sammenhæng, fordi det både favner datalogien og den samfundsvidenskabelige tilgang. Virksomhederne skal til at lære at forstå, hvordan de forretningsmæssigt kan drage fordel af big data," siger han.

Innovationskorpset, der begynder sit arbejde efter sommerferien, er et resultatet af projektet Åbent Entreprenørskab, som Industriens Fond har støttet med 35 mio. kr. Det er ud af den pulje, ITU modtager fem mio. kr.

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs