ITWatch

Twitter overvejer at droppe aktiemarkedet

Det sociale medie Twitter pønser på at ændre selskabet til en kooperativ virksomhedsform for at slippe for aktiemarkedets fokus på kortsigtede resultater.

Foto: Mark Lennihan/AP/Polfoto/Arkiv

Det sociale medie Twitter kan potentielt vinke farvel til aktiemarkedet og i stedet konvertere til en kooperativ virksomhedsform. Det skriver Financial Times.

Flere investorer har i hvert fald luftet idéen om et brugerejet selskab med henblik på at undgå presset fra Wall Street mod resultater på den korte bane.

"Vi vil have, at selskabet skal overveje at afstemme dets fremtid med de personer, hvis deltagelse gør det værdifuldt: Brugerne," siger aktionærerne Steffen Sauertei og Jim McRitchie til Financial Times.

Twitters ledelse har dog bedt det amerikanske børstilsyn, Securities and Exchange Commission, om lov til at holde forslaget fra selskabets generalforsamling, da det bruger for upræcist sprog. Imidlertid har forslaget dog opnået udbredt støtte blandt mediets brugere.

Twitters aktie er faldet med en tredjedel siden selskabets børsnotering i november 2013, da investorer har mistet håbet om at nå Facebooks størrelse. Twitter har 313 mio. aktive månedlige brugere, mens Facebook har hele 1,9 mia., skriver Financial Times.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs