Snapchat søger milliarder i børsnotering

Det sociale medie Snapchat gør klar til en børsnotering.
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv
Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv
RITZAU/AFP

Det hurtigvoksende medie, der er kendt for korte billedbeskeder, regner med at kunne tilføre selskabet tre milliarder dollar, svarende til mere end 20 mia. danske kr., når det efter planen børsnoteres til marts.

Dermed ventes børsnoteringen at blive blandt de største i tech-industrien de senere år.

Snapchat vurderes til at have en samlet værdi på 20 milliarder dollar, svarende til 140 mia. kr., så interesserede købere får kun mulighed for opkøbe aktier i en del af selskabet.

Selskabets nuværende ejere, Evan Spiegel og Bobby Murphy, ventes at beholde 88,6 pct. af aktierne i Snapchat.

Tidligere har flere af de andre store tech-virksomheder fra Californien vist interesse for Snapchat. Men selskabet har afvist at lade sig sælge til konkurrenterne, senest da Facebook meldte sig på banen.

Snapchat har 158 mio. brugere, der hver dag sender flere end 2,5 mia. snaps. Specielt blandt de unge er mediet populært. The New York Times skriver, at 41 pct. af de unge amerikanere mellem 18 og 34 år bruger Snapchat.

Snapchat lever i høj grad af reklameindtægter fra virksomheder, der promoverer sig via tjenesten. En række etablerede medier bruger også Snapchat som distributionsform.

På trods af de mange brugere har selskabet endnu ikke formået at generere overskud. Sidste år lød underskuddet på mere end 100 mio. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også