ITWatch

Microsoft vil lade unge talenter hjælpe masaier

En kombination af et amerikansk softwareselskab, kunstig intelligens, unge talenter og masaier finder nu sted hos Microsoft.

Foto: Wikipedia / PR

En gruppe graduates fra Microsoft skal i sommer rejse til Tanzania for med kunstig intelligens at hjælpe masaifolket i landet.

Det skriver Børsen.

Lars-Ulrik Nielsen, der er 32 år og oprindeligt er uddannet automekaniker er en af dem.

Han deltager i en gruppe på seks, der skal afsted.

Han tog på CBS og blev cand.merc.it. Nu er han sammen med 12 andre unge universitetsuddannede ansat hos Microsoft og deltager i virksomhedens graduate-program for unge talenter. Opgaven går ud på at gøre Microsofts teknologier inden for kunstig intelligens anvendelige for den oprindelige masai-befolkning.

"Masaierne lever af deres køer, og kvinderne sælger mælken. Men lange tørkeperioder som følge af global opvarmning betyder, at de har sværere ved at finde græs til dem. Mange af dyrene dør. Men Microsoft råder over cloud-platforme, hvor vi med kunstig intelligens og machine learning kan optimere deres græsarealer. Ved at koble teknologierne sammen med mobiltelefoner kan kvinderne se, hvor de skal lade græsset hvile for ikke at overgræsse det, og hvor de i stedet kan lade køerne græsse," siger han til Børsen.

Målet er, at udbrede projektet til andre tilsvarende befolkningsgrupper i Afrika.

Oracle: Den første bank går i skyen i år 

Forsikringsselskab fyrer og omrokerer it-ansatte  

 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs