ITWatch

Atea i omrokering: Siger farvel til 20 ansatte

Atea gennemfører en omorganisering, der koster 20 ansatte jobbet i Atea Danmark. Ifølge direktør Morten Felding sker ændringerne som konsekvens af selskabets dårlige tredje kvartal.

Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olsen
Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olsen

Atea skærer til og omrokerer i virksomheden. Det betyder farvel til 20 medarbejdere, fortæller Morten Felding, Ateas danske topchef, til ITWatch.

"Som et led i omrokeringerne er der opstået nogle dobbeltfunktioner, som gør, at vi har måtte tage afsked med knap 20 medarbejdere. Det er altid trist at sige farvel til dygtige kolleger," skriver Felding i en kommentar.

Han tilføjer, at det sker som følge af, at Ateas danske forretning har været under pres.

Atea Danmark oplevede en stor tilbagegang i sit regnskab for tredje kvartal, hvor selskabet i Danmark mistede 21,9 pct. af sin omsætning sammenlignet med samme periode sidste år.

Dermed udskiller Ateas danske forretning sig markent i forhold til, at Ateas omsætning voksede med 16,7 pct. i Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

"Det er heller ingen hemmelighed, at vi har været udfordret de seneste kvartaler og derfor må se på, hvordan organisationen står stærkest, når vi går ind i 2019," siger Morten Felding.

Det er heller ingen hemmelighed, at vi har været udfordret de seneste kvartaler og derfor må se på, hvordan organisationen står stærkest, når vi går ind i 2019.

Morten Felding, direktør, Atea

Atea-direktøren forklarer, at det nu handler om at tilrette organisationen til fremtiden.

"Grundlæggende har vi den rette fremtidssikrede organisation i Atea. Men i den løbende udvikling af virksomheden har vi nu lavet nogle mindre interne tilpasninger. Formålet er at gøre vores organisation endnu mere enkel og endnu mere orienteret mod vores kunder."

"Vi skal simpelthen tættere på kunderne, hvilket blandt andet betyder, at vi flytter flere medarbejdere ud i de kunderettede afdelinger," siger Morten Felding.

Skuffende resultat

Han kaldte ved seneste regnskabsaflæggelse resultatet for "absolut skuffende". Årsagen var et markant fald i efterspørgslen fra både private og offentlige kunder, efter at selskabet blev dømt for bestikkelse, lød det efter seneste regnskab.

"Det er utilfredsstillende," sagde Morten Felding.

Ib Kunøe, der er storinvestor og formand for Atea, forventer, at selskabet kommer tilbage, har han tidligere udtalt til ITWatch:

"Jeg er helt sikker på, at vi kommer tilbage. Vi er den eneste virksomhed, der kan levere hele pakken," sagde han og fremhævede, at bestikkelsessagen har hængt som en tung sky over selskabet.

"Den danske forretning har lidt, blandt andet fordi det tog så forfærdelig lang tid," lød det.

Atea-boss står "i en svær situation" og skal genvinde tilliden

Ateas formand om sin milliardformue: "Jeg kan jo ikke bruge dem alle på øl og cigarer"

Atea-sagen bremser julegaver i kommune

Ib Kunøe køber flere aktier i Atea

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger