ITWatch

Amazon vælger New York City og Nord-Virginia til hovedkontorer

Efter et længere tilløb har Amazon besluttet sig for, hvor selskabets kommende hovedkvarter i det østlige USA skal ligge.

Foto: Ritzau Scanpix

New York City og det nordlige Virginia bliver de nye hjem for Amazons andet og tredje hovedkvarter. Kapløbet, om i hvilken by Amazon vil placere sit hovedkontor, har taget mere end et år og startede med 238 kandidater.

Det skriver The Wall Street Journal.

Amazon deler sit andet og tredje hovedkontor ligeligt mellem New York City og Crystal City med op til 25.000 medarbejdere.

Amazon er nu direkte tilstede i tre centrale kystbyer, som politisk er overvejende venstreorienteret. Det er vigtigt i en tid, hvor der ses skævt til teknologivirksomheder for påstået elitedyrkelse og venstrevendt indstilling.

Bill de Blasio, der er borgmester i New York City, diskuterede mandag Amazon-handlen på tv, selv om han ikke bekræftede, at byen officielt var blevet valgt.

Borgmesteren var dog meget håbefuld og oplyste, at det ville være New York Citys histories største økonomiske udvikling.

Udover Amazons beslutning om at flytte sit andet og tredje hovedkontor til to nye byer, vil selskabet med stor sandsynlighed også annoncere, at andre store byer vil få mulighed for at være vært for nye, store projekter.

/ritzau/FINANS

Medie: Amazon vil splitte sit andet hovedkvarter i to 

Apple og it trak kraftigt ned 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs