ITWatch

Norsk datacenterselskab i dansk entre: Køber datacenter af Telia

Telias danske datacenter på Amager overtages af et norsk datacenterselskab, der vil bruge centeret som "dansk spydsspids". Målet er på sigt at bygge egne datacentre.

PR/NNIT
Datacenter hos den danske hosting-leverandør NNIT. Foto: PR/NNIT

En ny spiller har meldt sin ankomst i det danske datacentermarked med ankomsten af det amerikansk finansierede, norske datacenterselskab Digiplex. Selskabet har for et tocifret millionbeløb i en periode overtaget Telias 1600 kvadratmeter store datacenter på Amager, men planerne rækker væsentligt videre.

Det skriver Børsen.

Telia er indtil videre den eneste kunde i centeret, men fylder kun godt en tredjedel af kapaciteten, "og vi er allerede i dialog med flere potentielle kunder," fortæller Gisle M. Eckhoff, adm. direktør i Digiplex.

Selskabet er startet i Norge for 17 år siden med penge fra to amerikanske investorer og har sidenhen etableret sig i Sverige. Digiplex kigger især efter gode fiberforbindelser og adgang til grøn strøm, når det drejer sig om etableringen af nye centre, da det ifølge selskabet betyder en del for kunderne. I starten har Digiplex mest fokus på Sjælland, men fortæller til Børsen, at Sydjylland også er interessant.

Datacentre hilser energiudspil velkomment

Softwaresalg til det offentlige er lyspunktet i ellers gråt Atea-regnskab

Banknestor bag stor it-fusion: Vi har for mange datacentraler

Israelsk storage-leverandør åbner forpost i det danske marked

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger