ITWatch

Netcompany og TDC går sammen om at uddanne it-talenter

De to selskaber har underskrevet et digitalt dogme sammen med Danske Bank og Københavns Lufthavn. Selskaberne forpligter sig til tilsammen at uddanne 500 it-talenter om året.

Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn, André Rogaczewski fra Netcompany og TDC's Pernille Erenbjerg er medunderskrivere på det digitale dogme. | Foto: PR

Frem mod 2030 kommer Danmark til at mangle 19.000 it-specialister fastslår tal fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

For at komme den udfordring i møde har Netcompany, TDC, Danske Bank og Københavns Lufthavn underskrevet et digitalt dogme, hvor selskaberne forpligtiger sig til tilsammen at udvikle minimum 500 it-talenter om året. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"Vi løser naturligvis ikke samfundsudfordringen alene med dette tiltag, men det er vores håb at inspirere mange flere virksomheder til at tilslutte sig projektet og dele erfaringer henad vejen, således at Digital Dogme kan blive et kvalitetsstempel og vokse sig til en decideret bevægelse i dansk erhvervsliv," siger Pernille Erenbjerg, adm. direktør for TDC Group, i meddelelsen.

For Netcompanys vedkommende betyder det digitale dogme, at man vil udvikle eksisterende medarbejderes kodekompetencer samt udvikle it-kompetencer hos matematikere.

It-selskabet skal drive rammen for forløbet, og topchef André Rogaczewski er glad for at virksomheder som TDC, Københavns Lufthavn og Danske Bank er med ombord.

"Digital Dogme er et visionært og gensidigt forpligtende samarbejde for at bekæmpe den måske største udfordring, vi har, for at sikre vækst – manglen på kvalificeret arbejdskraft og it-kompetencer. Det er vigtigt for Danmark, at vi i erhvervslivet påtager os et ansvar og hurtigt og effektivt tager hånd om at skabe langt flere it-talenter," udtaler André Rogaczewski i meddelelsen.

Hvordan kan Netcompany vokse så hurtigt i en bidsk it-branche? 

Nørdvælde giver Netcompanys topmand ro i sjælen 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs