ITWatch

E-boks satser på EU-infrastruktur som genvej til nye markeder

E-boks vil integrere EU’s nye e-delivery standard til deling af data i sin platform. Det kan gøre det danske selskab meget, meget større, vurderer direktør.

Ulrik Falkner Thagesen er adm. direktør for E-boks. | Foto: POLFOTO/MARCUS TRAPPAUD BJØRN

I løbet af 2019 vil E-boks integrere EU’s nye standard for udveksling af dokumenter og anden data – e-delivery – i sin platform. Det skriver Børsen.

Infrastrukturen vil gøre det billigere og bedre at udveksle data, fastslår E-boks' adm. direktør Ulrik Falkner Thagesen. Han ser samtidig en mulighed for at udvide det danske selskabs tilstedeværelse på andre markeder.

"Vi har ikke lavet en klar forretningsplan for det her. Vi har ikke væsentlige omkostninger med udrulningen, så vi har egentlig ikke haft behov for at lave en større udredning af potentialet. Vi tror på, at det kan gøre virksomheden meget, meget større, og det giver os muligheden for at rulle ud i nye lande," siger Ulrik Falkner Thagesen til Børsen.

Samlet set investerer EU knap en mia. euro i nye infrastruktur, som omfatter e-delivery, der vil blive standard for blandt andet fakturering, sundhedsdata og dokumentudveksling.

E-boks fremhæver succesfuld historik i forbindelse med prækvalifikation 

Digitaliseringsstyrelsen har prækvalificeret tre leverandører til Digital Post-løsning 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs