E-boks satser på EU-infrastruktur som genvej til nye markeder

E-boks vil integrere EU’s nye e-delivery standard til deling af data i sin platform. Det kan gøre det danske selskab meget, meget større, vurderer direktør.
Ulrik Falkner Thagesen er adm. direktør for E-boks. | Foto: POLFOTO/MARCUS TRAPPAUD BJØRN
Ulrik Falkner Thagesen er adm. direktør for E-boks. | Foto: POLFOTO/MARCUS TRAPPAUD BJØRN

I løbet af 2019 vil E-boks integrere EU’s nye standard for udveksling af dokumenter og anden data – e-delivery – i sin platform. Det skriver Børsen.

Infrastrukturen vil gøre det billigere og bedre at udveksle data, fastslår E-boks' adm. direktør Ulrik Falkner Thagesen. Han ser samtidig en mulighed for at udvide det danske selskabs tilstedeværelse på andre markeder.

"Vi har ikke lavet en klar forretningsplan for det her. Vi har ikke væsentlige omkostninger med udrulningen, så vi har egentlig ikke haft behov for at lave en større udredning af potentialet. Vi tror på, at det kan gøre virksomheden meget, meget større, og det giver os muligheden for at rulle ud i nye lande," siger Ulrik Falkner Thagesen til Børsen.

Samlet set investerer EU knap en mia. euro i nye infrastruktur, som omfatter e-delivery, der vil blive standard for blandt andet fakturering, sundhedsdata og dokumentudveksling.

E-boks fremhæver succesfuld historik i forbindelse med prækvalifikation 

Digitaliseringsstyrelsen har prækvalificeret tre leverandører til Digital Post-løsning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også