ITWatch

Opkøb skal sikre Columbus en større bid af et marked i vækst

Columbus går længere ind i et centralt marked med købet af hollandske High Software, fortæller topchef Thomas Honoré til ITWatch. Et vigtigt køb, kalder han det.

Colombus' koncernchef, Thomas Honoré | Foto: PR/Columbus

Med købet af hollandske High Software lukker koncernchef Thomas Honoré et hul i Columbus' nuværende produktportefølje.

Det hollandske selskab laver software til virksomheder, der udlejer og leaser deres produkter, og det marked vokser i øjeblikket, fortæller topchefen til ITWatch:

"Mange af vores kunder, som tidligere har solgt deres maskiner, udlejer og leaser dem i højere grad. Så nu kan vi gå tilbage til kunderne og sige, at vi kan hjælpe dem med at gøre det."

Samtidig regner Thomas Honoré med at kapre nye kunder:

"Hele markedet for leasing og fleksible finansieringsmetoder vokser virkelig meget i øjeblikket. Virksomhederne vil hellere have de investeringer over driften i stedet for at skulle bruge penge på dem up front."

Skal integrere virksomheder

High Software beskæftiger 55 mennesker og ventes sammen med et datterselskab, som Columbus også overtager, at nå en omsætning på 50 mio. kr. og en ebitda på 8 mio. kr. i 2018.

Med en prislap på 56 mio. kr. rangerer købet som et af de mindre, Thomas Honoré har gennemført.

"Men det er vigtigt, fordi det er et click on-køb. Selskabet ligger en halv time fra vores udviklingskontor i Holland, arbejder på samme platform og bruger samme metoder som os. Så det er en virksomhed, som er ret let for os at integrere. Vi har kendt dem i mange år, har haft et godt samarbejde med dem, og deres produktportefølje lukker et hul i vores portefølje," siger han.

For nogle dage siden gennemførte Columbus købet af det svenske it-firma Istone. Handlen forventes at koste omkring 500 mio. svenske kr., og Thomas Honoré vil nu holde tegnebogen i lommen det næste stykke tid.

"Vores kapacitet til at købe virksomheder op ligger på mellem én og tre om året, og Istone er stor at integrere, så vi har rigeligt at tygge på nu. Så det er vores førsteprioritet at få virksomhederne integreret."

Columbus køber hollandsk selskab

Honoré: Opkøb giver Columbus ny vare på hylderne 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs