ITWatch

Fintech-iværksættere vil bremse hvidvask

To danske startup-firmaer har udviklet hver sin teknologi, der skal hjælpe bankerne med at bekæmpe hvidvask. Investorer har smidt flere millioner efter begge foretagender.

Efter igennem længere tid at have været i vælten på grund af hvidvask må især Danske Bank og Nordea glæde sig over at få en håndsrækning udefra.

To danske startup-firmaer inden for fintechsektoren har nemlig udviklet hver sin teknologi, der skal hjælpe med at bekæmpe hvidvask.

Det skriver Børsen i dag.

Sidste år sendte de danske banker 13.377 indberetninger til Bagmandspolitiet med mistanke om hvidvask, men bankerne deler ikke deres informationer. Og det er en klar fejl, mener Christian Visti Larsen fra fintech-firmaet Newbanking:

"I dag kan de kriminelle altid finde smuthuller. Det er sjældent én transaktion i sig selv, som er mistænkelig, men summen af transaktioner fordelt på forskellige kanaler," siger han til avisen.

Et andet dansk startup-firma, der har udviklet et teknologisk middel mod hvidvask, er Chainalysis, der allerede har fået kunder som Barclays, Europol og Nets i sin portefølje. Chainanalysis' speciale er mistænkelige overførsler med digitale penge som eksempelvis Bitcoin.

Det danske startup, der har base i New York, har fået omkring 30 mio. kr. i finansiering fra bl.a. Point Nine Capital og Techstars, mens Newbanking har fået finansiel støtte fra investorerne Fleming Grunnet og Carsten Lønfeldt.

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs