ITWatch

DTU åbner dørene til tech-topmøde: Vi vil forandre fremtiden

Mere end 4.000 tech-interesserede gæster onsdag og torsdag årets High Tech Summit på DTU i Lyngby, hvor der især bliver stillet skarpt på innovation og iværksætteri.

Foto: Tore Vind Jensen / DTU

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver onsdag morgen budt velkommen på DTU, Danmarks Tekniske Universitet, i Lyngby af robotten Pebber. Ved hjælp af ansigtsgenkendelse og algoritmer kan Pebber genkende landets overhoved, og robotten stiller et par morgenfriske spørgsmål og byder ellers statsministeren velkommen til årets High Tech Summit på DTU.

High Tech Summit er et tech-topmøde, som DTU i år afholder for anden gang. Virksomheder, studerende, investorer og andre tech-interesserede fra mere end 60 lande er samlet i Lyngby til debat, snak og inspiration.

Onsdag morgen byder rektor på DTU, Anders Overgaard Bjarklev, velkommen på hovedscenen, hvor han slår fast, at DTU er en rugemaskine for nye startup-virksomheder.

"DTU vil være med til at forandre fremtiden. Det ses tydeligt, da der siden 1999 er skabt 2.200 nye virksomheder her på universitetet. Det er to om ugen," siger Anders Overgaard Bjarklev.

En del af High Tech Summit er derfor også dedikeret innovation og iværksætteri, og universitetets bibliotek er forvandlet til en messehal, hvor startup-virksomheder har mulighed for at vise deres virksomhed frem.

"Der er behov for en ny strategi fra politikerne, for vi har brug for mere investering i innovation og uddannelse," slår DTU-rektoren fast fra scenen.

Digital frontrunner

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er med til åbningen, og med en halvrusten stemme byder han også velkommen til årets topmøde.

"Da jeg var fem år gammel, tog Neil Armstrong de første skridt på månen. Siden da har vi lavet fantastisk udvikling, og teknologien har en stor del af æren for det. Nutiden er meget bedre end fortiden, og fremtiden kan blive endnu bedre," siger statsministeren.

Lars Løkke DTU.jpg
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler ved åbningen af årets High Tech Summit på DTU i Lyngby. Foto: Maria Trustrup Hansen

Ifølge Lars Løkke Rasmussen skal Danmark være en digital frontrunner, og han fremhæver blandt andet Digital Hub, som skal være med til at styrke vækstmiljøet omkring nye teknologier.

Digital Hub støtter High Tech Summit, som ifølge statsministeren er vigtigt, fordi det afføder samtaler og idéer på tværs.

"Det er vigtigt, at vi mødes og udveksler tanker, for på trods af alverdens teknologi bliver nye idéer stadig produceret i vores hoveder," siger Lars Løkke Rasmussen.

High Tech Summit kører onsdag og torsdag på DTU i Lyngby, og universitetet forventer mere end 4.000 besøgende.

Milestone jagter nye talenter blandt startups og studerende

DTU står bag 2200 startups

DTU inviterer til tech-topmøde

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger