ITWatch

Amerikansk investor vil rejse milliarder til danske robotinvesteringer

En ny venturefond på to mia. kr. skal være omdrejningspunktet for investeringer i danske robotselskaber. Manden bag er en amerikansk investor med base i Silicon Valley.

Efter salget af Universal Robots for et milliardbeløb er udenlandske investoreres interesse i danske robotvirksomheder øget. | Foto: PR/Universal Robots

Amerikanske Daniel Curran vil etablere en ny venturefond på op imod 2 mia. kr., der skal investere i danske robotselskaber.

Det skriver Børsen.

Han har allerede afholdt møder med Vækstfonden og institutionelle investorer som danske pensionskasser. Næste skridt bliver at foretage de første investeringer, og når amerikaneren har fået tilsagn på mindst 20 mio. dollar, vil han identificere virksomhederne, der skal investeres i.

"Jeg vil lære mere om, hvad der sker inden for robotter, og så skaber vi en opportunistisk venturefond, hvor vi altid er åben for alting. Vi kører vores forløb, hvor vi ser på fremdrift og konkurrencesituationen for virksomhederne, inden vi beslutter os," siger Daniel Curran til Børsen.

Daniel Curran har base i Silicon Valley, og ifølge Børsen blev han for nylig placeret på syvendepladsen på en Forbes-liste over business angels med flest transaktioner.

Han fastslår over for avisen, at målet er at oprette to hovedsæder i henholdsvis Danmark og San Francisco, hvor danske robotiværksættere kan blive oplært og klædt på til gennembrud herhjemme såvel som på det amerikanske marked. Den nye fond får navnet Curran Rosschou Venture Capital og ledes af danske Michael Rosschou.

Ny robotkonference i Odense skal klæde branchen på til vækst 

Robotfirma klar til at rulle sin første robot ud på hospitaler i Danmark

Robot-selskab henter endelig ordrer 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs