Start-up virksomhed rejser 114 mio. kr. på mindre end en dag

Den amerikanske tech-virksomhed Bitguild, der vil lave en generel betalingsenhed på tværs af spil, har igennem en kapitalrejsning rejst mere end 114 mio. kr. på under en dag.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Sebastian Johan Lund

Det bliver mere og mere populært for nye virksomheder at rejse kapital på utraditionelle måder. Crowdfunding har de sidste par år været det helt store skrig, men for tiden synes de muligheder, som kryptovalutaer tilbyder, mere attraktive.

Den amerikanske tech-virksomehed Bitguild har nemlig rejst, hvad der svarer til 114 mio. på under en dag ved en ICO.

ICO eller en Initial Coin Offering kan bedst beskrives som en krydsning imellem en børsnotering og en crowdfunding.

En ICO er dog ikke reguleret på samme måde, som en børsnotering er, og denne form for kapitalrejsning har derfor været ramt af en række skandalesager, hvor virksomhedsejere eksempelvis har svindlet investorer.

Ved en ICO tilbyder virksomheden, der ønsker at rejse kapital, en polet, som investorer kan købe til en vis kurs for kryptovaluta.

Tre-cifret millionbeløb

Bitguilds polet, der hedder Plat, vil blive brugt af både spillere og udivklere. Virksomheden har solgt Plat for 31.000 etherum mønter, hvilket ved etherums nuværende kurs, svarer til 19 mio. dollars. - svarende til 114 mio. kr.

En etherum-mønt giver dig 80.000 af Bitguilds Plat-poletter. Totalt har virksomheden udbudt 10 mia. Plat-poletter.

"Bitguilds poletsalg indikerer en stor offentlig interesse, og vi er ekstremt glade for, at salget er støttet af ledende figurer i både blockchain- og spilindustrien over hele verden," siger grundlæggeren af Bitguild, Jared Psigoda.

Det er ikke overraskende, at Bitguild formår at rejse så meget kapital på så kort tid. Interessen for spilindustrien er stor, og Bitguild er en af de virksomheder, der forsøger at være bindeled imellem blockchain og computerspil.

Ideen bag selskabet er at lade spillere interagere ved at købe og sælge aktiver inde i spillet. Bitguild vil konvertere aktiverne i spillet til deres poletter Plat.

Derved ejer du ikke bare f.eks. et sværd i spillet, men også at det sværd har en værdi i Plat, som har en værdi i etherum, som har en værdi i dollars. En af virksomhedens andre pointer er samtidig, at hvis man spiller et af de spil, som understøttes af Bitguild, kan man bytte med spillere i andre spil.

Askcody får nye millioner til videre udvikling 

Fransk minister vil sagsøge amerikanske techselskaber 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også