ITWatch

Nets udfordres af det jyske startup Pensopay

Iværksætterselskabet Pensopay kan få samme rolle på fintechmarkedet, som udfordrerne Plenti og Telmore har haft i telesektoren.

Foto: Screendump/Pensopay

Det jyske startupselskab Pensopay udfordrer giganterne på det lukrative marked for betalingsløsninger på nettet og har nu 1000 webshops som kunder. Seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet sammenligner firmaet med Plenti og Telmore på telemarkedet.

Det skriver Berlingske Business.

Pensopay, der er stiftet af Pierre Rindsig og Danny Christensen, udbyder et system til at håndtere betalinger via online butikker ligesom den svenske betalingstjeneste DIBS, der i dag er ejet af Nets.

Pensopay en af de nye spillere på et betalingsmarked, der tidligere har været karakteriseret af monopoltilstande med få udbydere.

Lars Krull mener, at firmaet er blevet hjulpet på vej af blandt andet Mobilepay, der i 2013 tog kampen op med betalingsgiganten Nets og derved skærpede konkurrencen på markedet og sænkede priserne.

"Pensopay er en spændende virksomhed, fordi den går ind på et område, hvor der ellers ikke har været meget konkurrence," siger Lars Krull til Berlingske Business.

Ud over Nets er den amerikanske betalingsløsning Stripe og den svenske betalingsløsning Bambora nogle af de største konkurrenter på markedet.

/ritzau/FINANS

Nets-ejer: Opkøb og partnerskaber står højt på ønskesedlen 

Nets-aktionærer accepterer tilbud fra amerikanske Hellman & Friedman  

Mere fra ITWatch

Itm8 får nye ejere i stor handel

Kapitalfonden Axcel har købt it-virksomheden Itm8 i, hvad der ifølge Børsen er kapitalfondens største opkøb til dato. Partner erkender, at der er tale om en stor mundfuld.

Freelance it-konsulenthus lander rekordresultat

IT-konsulenthus landede i 2021 en omsætning på 618 mio. kr., og det er ny rekord for freelance-konsulenthuset. Usikkerheden i verden i forbindelse med pandemien og konflikten i Ukraine har haft positiv indvirkning på selskabets resultat, ifølge selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs