ITWatch

Nets udfordres af det jyske startup Pensopay

Iværksætterselskabet Pensopay kan få samme rolle på fintechmarkedet, som udfordrerne Plenti og Telmore har haft i telesektoren.

Foto: Screendump/Pensopay

Det jyske startupselskab Pensopay udfordrer giganterne på det lukrative marked for betalingsløsninger på nettet og har nu 1000 webshops som kunder. Seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet sammenligner firmaet med Plenti og Telmore på telemarkedet.

Det skriver Berlingske Business.

Pensopay, der er stiftet af Pierre Rindsig og Danny Christensen, udbyder et system til at håndtere betalinger via online butikker ligesom den svenske betalingstjeneste DIBS, der i dag er ejet af Nets.

Pensopay en af de nye spillere på et betalingsmarked, der tidligere har været karakteriseret af monopoltilstande med få udbydere.

Lars Krull mener, at firmaet er blevet hjulpet på vej af blandt andet Mobilepay, der i 2013 tog kampen op med betalingsgiganten Nets og derved skærpede konkurrencen på markedet og sænkede priserne.

"Pensopay er en spændende virksomhed, fordi den går ind på et område, hvor der ellers ikke har været meget konkurrence," siger Lars Krull til Berlingske Business.

Ud over Nets er den amerikanske betalingsløsning Stripe og den svenske betalingsløsning Bambora nogle af de største konkurrenter på markedet.

/ritzau/FINANS

Nets-ejer: Opkøb og partnerskaber står højt på ønskesedlen 

Nets-aktionærer accepterer tilbud fra amerikanske Hellman & Friedman  

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs