ITWatch

Masser af medvind for europæiske tech-startups

Ny rapport viser, at investeringer skyller indover den europæiske tech-scene i rekordstort antal.

Iværksættere og investorer er i disse dage samlet til startupkonferencen Slush i Finland. | Foto: ritzau/AP/Vesa Moilanen

Uanset om fokus er på kunstig intelligens, fintech eller selvkørende biler går udviklingen stærkt for europæiske tech-startups. Det viser en ny rapport fra kapitalfonden Atomico, som netop er blevet præsenteret på startupkonferencen Slush i Finland. Det skriver Techsavvy Media.

"Det er blevet sagt, at Europa bare følger i fodsporene på Silicon Valley. Sådan er det ikke længere. Europa laver sin egen vej nu," udtalte Tom Wehmeier, partner og Head of Research i Atomico, på konferencen ifølge Techsavvy Media.

Den udvikling bliver bakket op af tal for investeringer i europæiske tech-selskaber. De er steget fra 14,5 mia. dollar (ca. 91 mia. kr.) sidste år til 19 mia. dollar i 2017. Samtidig er antallet af investorer firedoblet siden 2012, viser rapporten, som Atomico udgiver for tredje år i træk.

Den positive udvikling for europæiske startups med fokus på ny teknologi og it blev ligeledes understreget tidligere på ugen, hvor kapitalfonden Balderton offentliggjorde en ny fond på 375 mio. dollar, der skal investeres i nye selskaber.

Rapporten fra Atomico kan læses her.

Investor: Fremtidens venturekapitalist er eks-iværksætter 

Europæisk kapitalfond: Vi forventer at lave flere investeringer i Danmark 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs