ITWatch

Simcorp: Sænker forventningerne til overskudsgraden

Simcorp nedjusterer forventningerne til 2017. Selskabet venter nu en overskudsgrad (EBIT-margin) på 24-27 pct. målt i lokal valuta mod tidligere 25-28 pct. (Opdateret).

PR/Simcorp
Foto: PR/Simcorp

Simcorp har haft fremgang i andet kvartal, men et ændret salgsmix har kostet på marginerne og medvirket til, at bundlinjen er skrumpet. Forventningerne til årets overskudsgrad nedjusteres, mens forventningerne til omsætningsvæksten er uændrede i lokal valuta.

Simcorp omsatte i andet kvartal for 75,1 mio. euro mod 68,5 mio. euro i samme periode sidste år. Fremgangen er blandt andet drevet af forretningsområdet "Professional Services", der leverede en omsætningsfremgang på 14 pct. til 28,1 mio. euro.

Til gengæld resulterede den øgede efterspørgsel efter "Professional Services" også i stigende driftsomkostninger. Blandt andet blev der i første og andet kvartal under et brugt ekstra 6 mio. euro på eksterne konsulenter, hvilket stod for 5,5 pct.point af den samlede vækst i driftsomkostningerne på 14,8 pct. i første halvår.

Simcorps bundlinje faldt i andet kvartal til 9,4 mio. euro fra 10,1 mio. euro, mens ordreindgangen skrumpede til 10,9 mio. euro fra 13,9 mio. euro.

For hele 2017 venter Simcorp nu en overskudsgrad (EBIT-margin) på 24-27 pct. målt i lokal valuta mod tidligere 25-28 pct.

Omsætningsvæksten ventes stadig at lande på 9-14 pct. målt i lokal valuta, mens valutamodvind nu ventes at påvirke væksten negativt med 1,4 pct.point mod en tidligere forudset negativ indflydelse på 0,1 pct.point.

Simcorp lancerer desuden et nyt aktietilbagekøbsprogram på 7,5 mio. euro.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger